Geçen hafta emzirmenin bebeğimiz açısından faydalarını sıralamıştık bu hafta da emzirmenin anneye faydalarını sıralayalım istedik. Bebeğin anneyi emmesiyle birlikte bazı hormonlar salgılanır  ve rahimin kasılarak gebelik öncesi şeklini almasını sağlar. Emzirme annenin demir kaybını azaltmaktadır. 
 
Bebeklerini  6 ay ve daha fazla süre ile besleyen annelerin doğum sonrası , yağ dokusu  kaybı, kilo kaybı ve deri altı kıvrım kalınlığındaki azalma bebeklerini mama ile besleyenlere göre daha belirgin görülmektedir.Sanırım bu birçoğumuz için oldukça önemli bir madde.
 
Çocuklarını  emziren  kadınlarda ;premenapoz meme,uterus kanseri ve over  kanseri gelişme riski kemik erimesi dediğimiz özellikle  kadınlarda ileri yaşlarda büyük sorun teşkil eden osteoporoz olasılığını azaltır. 
 
Çocuklarının emzirme süresi toplamda arttıkça meme kanserine yakalanma riski azalmaktadır. Emzirme ile annede pek çok duygusal ve fiziksel problemler daha az görülmektedir. Bebeğini emziren anneler daha çabuk iyileşmektedir.  
 
Doğum sonrasında hemen emzirmeye başlanırsa anne ve çocuk arasındaki bağ güçlenir ve bebeğin reddedilmesi azalır.
 
Sağlıklı kalın.