Cinsel birliktelik sırasında zihninizi meşgul eden düşüncelerden nasıl kurtulabilirsiniz? Sizi, bilinçli farkındalık ile zihni arındırıp cinsel hazzı doruklarda yaşatacak mindful seks yöntemiyle tanıştırıyoruz. Peki, mindful seks nedir, nasıl uygulanır? İşte tüm detayları...

Cinsel birliktelik sırasında, gündelik hayatınızda yaşadığınız her sorun/durum aklınıza geliyorsa, zihnini dış uyarıcılara kapatmakta zorluk çekiyorsunuz demektir.

Zihin, cinsel birliktelik sırasında başka düşüncelerle meşgul olması sonucunda yaşanan deneyim kötü sonuçlanabilir.

Ancak cinsel birliktelikten alınan hazzın yüksek olması, zihninizi var olan her şeye kapatıp yalnızca o anı deneyimlemeye odaklanmanızla mümkün.

Günümüzde “zihni her şeye kapatıp ana odaklanmak” denildiğinde akla ilk gelen şey “mindfulness”, yani bilinçli farkındalık.

Son zamanlarda kişiler üzerindeki olumlu psikolojik etkileri bilimsel olarak da desteklenmiş olan bilinçli farkındalık uygulamaları kişinin mutluluğunu artırırken depresyon, gerginlik gibi olumsuz duyguların ortaya çıkmasını engelleyerek psikolojik bozuklukları engelliyor.

Araştırmalar sonucunda bilinçli farkındalığın cinsel mutluluğu da artırmaya yardımcı olduğunu gösterdi. Hatta bu yöntemin ismi de mindful seks olarak adlandırılıyor.

Bedenin yoğun olarak uyarıldığı cinsel deneyim sırasında zihninizin cevaplamanız gereken bir e-mailde olması yaşadığınız deneyime tam olarak odaklanmanıza engel olabilecek bir faktör.

Ancak bilinçli farkındalığı kazanmak, yani bedeni ve zihni aynı zeminde buluşturabilmek yoğun bir çalışma ve pratik gerektiriyor.
cinsel birliktelik

Peki, cinsel birliktelik sırasında zihnimizi meşgul eden düşüncelerden nasıl kurtulabiliriz?

O an zihninizde dönüp duran ve sizi yaşadığınız deneyime tam olarak odaklanmaktan alıkoyan düşüncelerle başa çıkmanın birçok farklı yolu var.

Bunlardan biri kendinize müdahale ederek o anda olmaya odaklanmak için komut vermeniz. Derin bir nefes alarak kendinize “ana dön, odaklan” gibi bir kelime belirleyip “andan” çıktığınızı hissettiğinizde içinizden bu kelimeyi söyleyerek kendinizi ana geri getirmeyi deneyebilirsiniz.

Ters bir etki de yaratabilir!

Böyle zamanlarda zihninizin başka şeylerle meşgul olduğunu düşünmek, buna gereğinden fazla odaklanmak ve kendinizi bu deneyim yüzünden yargılamak tersi bir etki de yaratabilir.

Bu nedenle kendinizi zorlamadan, düşüncelerinize çok anlam yüklemeden ve düşünerek daha da derinlere inmeden kendinizi ana geri getirmeye dikkat edin.

Derin nefes almak çok önemli
Derin nefesler alıp vermek ve nefesinize odaklanmak size olduğunuz ana geri dönmeniz konusunda en yardımcı olabilecek tekniktir.

Cinsel birliktelik sırasında beden hareketlerinizi nefes alış verişlerinizle senkronize etmek de ana geri dönmenizi sağlayacaktır. Yalnızca bedeninizi dinleyin ve bedeninizde yaşanan değişimlere ve uyarıcılara odaklanın.

Bilinçli farkındalık zamanla öğrenilen ve zor zamanlarda kullanılan yardımcı bir teknik olmanın da ötesinde yaşamınızda her zaman olması gereken bir sağlık durumudur.

Bu nedenle yalnızca cinsellik sırasında ana odaklanmaya ve zihninizdeki düşüncelerden kurtulmaya çalışmak yerine iş yaşamından arkadaşlarınızla olan ilişkilerinize kadar hayatınızın her alanında bilinçli farkındalıkla hareket etmeye çalışırsanız zamanla cinsel yaşamınızda deneyimlediğiniz pozitif değişimler de kendiliğinden ortaya çıkacaktır.