Vücudunuzdaki bazı değişiklikler menopozal kaynaklı mı,yoksa genel yaşlanma belirtisi mi ya da iki faktörün bir kombinasyonu mu?
 
Menopoz ile ilişkisi kuvvetli belirtiler:
 
Sıcak basması ve gece terlemeleri: Kadınların %80 kadarı perimenopoz ve menopoz sırasında sıcak basması ve gece terlemeleri yaşarlar.
 
Vajinal kuruluk: Vajinal dokuda kuruma olması ve incelme cinsel ilişki sırasında ağrıya yol açar. Vajinal enfeksiyonlar da daha yaygın hale gelebilir.
 
Uyku kalitesinde bozulma: Uykuya dalmakta zorluk varsa veya çok erken uyanma menopoz ile ilişkili olabilir.
 
Menopoz ile daha az ilişkili belirtiler:
 
Ruh halinde değişiklikler: Bazı kadınlar menopoza geçiş sırasında ruh hali bozuklukları, sinirlilik, anksiyete ve ya depresyon yaşayabilirler.
 
Ama ruh hali değişiklikleri için birçok olası neden vardır. Hemen menopozun bu sorunların tek sebebi olacağını söylemek zor. 
 
Menopoz çok daha az ilişkili durumlar:
 
Unutkanlık ve konsantrasyon: Bellekte azalma yaşanabilir ve odaklanmak daha zor olabilir, ama yaşlanma veya diğer sebepler öncelikle dışlanmalıdır.
 
Cinsel sorunlar: menopoza bağlı vajinal kuruluk, cinsel rahatsızlık yaratabilir. Ancak menopoz bazı kadınlarda da istek, uyarılma ve cinselliğin diğer yönlerinde artışa neden olur. Stres, kişisel ilişkiler ve sosyo-ekonomik koşullar cinsel sorunların asıl sebebi olabilirler.
 
Üriner inkontinans: Sonuçlar karmaşık ve çalışmalar az sayıda , ancak bugüne kadar menopoz ile idrar kaçırma arasında sıkı bir bağ olduğunu söylemek için yeterli kanıt yok.