-Erkek cinsel organı büyükse daha çok zevk verir.Yanlış erkekler arasında sohbetlere neden olan ve sıkça sorulan sorulardan biridir. 

-ilk cinsel ilişki kadın için sıkıntılı ve çok ağrılıdır.Yanlış

-ilk cinsel ilişkide kan gelmezse kadın bakire değildir.Yanlış

-İlk cinsel ilişkide başarısız olan erkek, erkek değildir.Yanlış Bu inanışta tıpkı üstteki efsaneler gibi toplumumuzun ilk cinsel ilişkiyi toplumsal bir sorun haline getirmesi nedeniyledir.

-Sürtünme ile mastürbasyon ile ağaca çıkma ile bisiklete binme ile kızlık zarı bozulur.Yanlış

-Bir kez cinsel sorun yaşanıyorsa bu tekrarlayacak demektir.Yanlış bu sadece sorunun çözümünün uzamasından başka bir işe yaramaz.

-Bir erkek ne kadar sık ve üst üste sevişebiliyorsa o kadar güçlüdür.Yanlış olduğu kadar kadını üzerinde skor yapılan bir eşya haline getirmesi nedeniyle de ayrımcı bir anlayıştır.

-Öpüşme dokunma ile hamile kalınabilir.Yanlış.Özellikle kırsal bölgelerimizde hala kadının evlenene kadar erkeklerle ilgili her türlü temastan uzak kalınması için geliştirilmiş bir inanıştır.

-Erkekler her zaman cinsel istek duyarlar.Yanlış.Erkekler de insandır zaman zaman cinsel istek duymamaları onların hasta oldukları anlamına gelmez.

-Erkekler duygularını belli etmemelidirler.Yanlış. Belki de bu tür bir yanlış inanış olmasa hayat çok daha anlamlı ilişkiler çok daha sağlıklı olacaktır.

İnsanlar kadın erkek fark etmezler sevdiklerini, duygularını karşı tarafa iletmekten asla ama asla kaçınmamalıdır.