Ağrıyı dindirmek sağlık çalışanlarının en öncelikli görevlerindendir. Ağrı nedir ? tanımını yapacak olursak :Var olan ve ya olası doku hasarına eşlik eden ve ya bu hasar ile tanımlanabilen, hoşa gitmeyen deneyimdir.
 
Kişisel ve öznel bir acı duygusudur ,yani ağrı eşiğim düşük ağrı eşiğim yüksek ifadeleri aslında doğrudur.

Ağrı bizlere vücutta bir sorun olduğunu en hızlı şekilde haber verir zararlı etkenlerden uzaklaşmamızı sağlar.Elimizi kestik ve ağrı duymadığımızı farz edelim sonuçta fark edene kadar aldığımız hasar çok daha büyük olacaktır.
 
Ağrıyı kabaca iki gruba ayıralım birincisi akut ağrı olarak tanımladığımız grup olsun yani uzun süreli olmayan yeni başlayan ağrı ,aniden ortaya çıkar genelde canlıda ağrı olan bölgede doku hasarıyla ilişkilidir yara iyileşmesi süresince giderek azalan ve kaybolan ağrı tablosudur ,altı aydan uzun sürmeyen ağrılar genellikle bu gruptadır.

Ağrı kesicilerle tedavi edilebilir .İkinci ağrı grubumuz ise Kronik ağrılardır, uzun süreli ağrılar artık başlı başına bir hastalıktır. Bir çok dal, ağrılı hastalıklarla ilgilidir. Hastanın tek bir dal tarafından değil, bir ekip tarafından değerlendirilmesi gerekir.
 
Ağrı çok yönlü olarak ele alınmalıdır. Ağrılı hastanın ekip bilinci ile ele alınması hem ağrısının çok daha kısa sürede dindirilmesini hem de zaman ve maddi kayba uğramasını engeller. Kronik ağrılı hastalarda ilaç kullanımı daha uzun daha karmaşık olabilir sadece reçete edilen ilaç ile başarı şansı da azdır.
 
Kronik ağrı, hastaların  eş dost akrabalarını  da hayat kaliteleri bozduğu için etkilerler.Kronik ağrılarla başta algoloj (ağrı bilimi) bilim dalı olmak üzere fizik tedavi ortopedi beyin cerrahisi hatta psikiyatri bölümleri gibi bir çok bölümün ilgi alanına girmektedir.

Baş ağrısı, diz ağrısı, bel ağrısı, boyun ağrısı bunun gibi bir çok ağrı şikayeti toplumumuzda oldukça yaygın. Doğru teşhis ve müdahalelerle ağrılarınızdan kurtulmanız dileğiyle iyi haftalar