Tarsus nihayet kaymakamına kavuştu. Günlerdir özellikle Tarsus Gazeteciler Cemiyeti’ne üye yerel basın kuruluşlarının yaptıkları haberlerle gündeme taşıdığı asaleten kaymakam sorunu çözülmüş oldu.

Yapılan atamayla İstanbul Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal Tarsus’a atandı.

Kaymakam Yüksel Ünal Hatay Dörtyol İlçesi doğumlu. Yaklaşık 3 yıldır Esenler'de başarılı çalışmalarıyla halk tarafından sevilen ve takdir edilen bir kaymakam olduğunu yerel gazetelerden okudum

Özellikle her zaman dile getirdiğimiz mülki idare amirlerin halkın içerisinde olmasını yeni Kaymakam gerçekleştirecek gibi.

Çünkü Yüksel Ünal, İstanbul Esenler’de hafta sonları korumasız olarak halkın arasında gezen Kaymakam halkla sohbet ederek onların dertlerini dinlemesiyle vatandaşlar tarafından çok seviliyormuş.

Hatta internette gezinirken Kaymakam’ın bir spor organizasyonunda çocuklarla birlikte halı sahada forma ve şort giyerek çekilmiş fotoğraflarını gördüm. Ve inanın işte Tarsus’un aradığı Kaymakam dedim.

Çünkü, Tarsus insanına egosu olmayan, komplekslerden arınmış, girişmci, memur zihniyetinde olmayan Mersin Valisi gibi sorunlara anında müdahale eden “twitter kullanan” bir Kaymakam gerekiyor. Çağın gerekleri bu yönde.

Ayrıca Kaymakam Bey’in eleştirilere açık olması gerekiyor. Gazeteci olarak bizler gördüğümüz olumsuzlukları eleştirerek sorunların çözümü konusunda her zaman üzerimize düşeni yapmaya hazırız.

Yeni Kaymakam Yüksel Ünal’a görevinde başarılar diliyorum.