Şimdi neden böyle yazdığımı merak ediyorsunuz?
 
Anlatayım...
 
Hemen hemen her hafta Mersin’de. Koltuğa oturup, keyif yapmıyor. Nerede sorun var, Bakan Lütfi Elvan hemen müdahale ediyor.
 
Mersin’e en çok gelen bakan kim diye bir araştırma yapılsa, iddia ediyorum, Bakan Lütfi Elvan açık ara fark atar.
 
Sanayici OSB’ye otoban bağlantısı ister, Bakan Elvan hemen gerekli talimatı verir, projelendirilir, ihaleye çıkılır, sel olur çiftçilere her türlü yardım yapılır, Tarsus’u Tarım Teknopark kurucu kuruluna almazlar, Bakan hemen müdahele eder, Devlet Opera ve Balesi Tarsus’a gelmez, Bakan müdahele eder, 1 ay içinde konser verilir, Kaymakamlık binası yatırım programına alınmaz, Bakan müdahale eder 2017 yatırım bütçesine alınır, referandumda gitmedik köy, sıkmadık el bırakmaz. Alınmasınlar ama Mersin Ak Parti milletvekillerinin Tarsus’a geldikleri toplam sayıyı onla çarpsalar Lütfi Elvan’a yetişemezler.
 
Lütfi Elvan Mersin için şans demiştim 18 Nisan 2016 tarihindeki yazımda. Evet gerçekten Ba Bakan Elvan, Mersin için şans, Tarsus için şans. Yeterki biz bunun bilincinde olalım.
 
Ayrıca karakter olarak da şans. Sizi dinler, egoları yoktur, yaşlıyla yaşlı, çocukla çocuk olacak hoşgörüye sahiptir. Aksini iddia eden olamaz.
 
O yüzden tekrar söylüyorum. Şanstır Lütfi Elvan. Ama bizimde yerimizde oturmamamız lazım. Projelerle karşısına dikilmemiz lazım. İnanın sizden daha çok heyecanlanacak ve işin takipçisi olacaktır. Bu fırsatı kaçırmayalım. Bakanın kapısını aşındıralım. Bu fırsat bir daha gelmeyebilir. Geçmişe baktığımızda bunu daha iyi görebiliriz.