Değerli okurlarım.
Daha önce "Elektrik kesintileri" yazısını yazmıştım. O kadar güzel eleştiriler almıştım ki
.
Gerçekten son yıllarda ve günlerde gerek ülkemizde gerekse bölgemizde elektrik kesintileri sıklaştığını görüyoruz. Gelişi güzel, kullandığımız elektriklerimiz sık,sık kesilmeye özellikle 2016 yılında daha da fazlalaştı.

Umarım 2017 de de böyle gelişi güzel kafalarına göre kesinti yapmazlar..

Daha önce elektrik kesintileri ekseriyette yağmurların bol yağdığı zaman da kesilirdi. Ama şimdi bir bakıyorsunuz ne yağmur var ne çamur birden elektriklerimiz gidiveriyor.

O zaman şöyle bir düşünüyorum kendi kendime biz vatandaşlar zamanın da elektrik paralarını ödüyor muyuz? Ödüyoruz!

Peki, niye sık, sık elektriklerimiz neden kesiliyor?

Hatta bir fatura ödememişseniz sizlere 5 iş gün süre verip o sürede de yatırmadığınız zaman kullanmış olduğunuz elektrikleriniz hemen kesiliyor.

Tabi kesildikten sonra açtıracağınızdan ki mecburuz açtırmaya o zaman da devreye açma kapatma paraları giriyor. Özellikle şu ekonomik şartlar altında millet zor geçimini sağlarken.
 
Birde Elektrik kesintilerinden ekonomik yönden de zarar ediyoruz.

Şöyle bir düşünün hepimiz evlerimizde, ofislerimiz de işyerlerimiz de elektriğin bir gelip gitmesi Türk ekonomisine verdiği zararı düşünün, bir bakıyorsunuz yüksek gerilimden buzdolabınız arıza yapıyor, çamaşır makineniz zarar görüyor.

Velhasıl tüm elektronik aletlerimiz zarara uğruyor. Bu zararlarımızı kimse düşünmüyor.
Kendi kendime soruyorum şimdi.  Acaba ülkemiz dışında da bizim gibi elektrik kesintilerine uğrayan Avrupa Ülkeleri var mı diyorum.
 
Geçenlerde yanıma Yabacı ülkelerde çalışan bir Türk kardeşim geldi ve beraber bir kuruma gittik orada yine sistemin olmadığını görünce dedim ki ağabey sizin oralar da böyle sistemler, elektrik kesintileri yaşanıyor mu? Diye sordum.
 
Aldığım cevap, 30 yıldır Yurt dışındayım ne sistemin gittiğini nede elektrik kesintilerini gördüm.
Şimdi yetkililere seslenmek istiyorum.

Elektrik paralarını bizlerden zamanın da tıkır, tıkır alıyorsunuz bari kardeşim teknik yönden kendinizi lütfen yenileyin de şu vatandaşların çektiği elektrik kesintilerin den bir kurtulsunlar. Yahu olmaz böyle şeyler vatandaşlar şaşırmış durum da elektriklerimiz ne zaman kesilecek veya kesilen elektriğimiz ne zaman gelecek diye endişe ediyorlar.

Özel sektöre geçen elektrik dehada diğer yılları aratır oldu vallahi. Bir çift sözümüz var özel sektöre elektriğimizi sık, sık kesmeyin kardeşim. Lütfen Elektriğimize DOKUNMAYIN.

Gelecek hafta başka bir yazım da görüşmek üzere Hoşça kalın.