Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, İl Genel Meclisi'nin, geçmişte olduğu gibi yine hep birlikte hareket ederek önemli çalışmalara imza atacağını belirtti.

Mersin İl Genel Meclisi'nin Mayıs ayı toplantısı Vali Aksoy başkanlığında İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Aksoy, Mersin'in sorunlarının çözümü için hep birlikte hareket edeceklerinin altını çizerek, "Kapımız herkese, her zaman açık. Çalışmaları hep birlikte yürüteceğiz. Sizlerin tespit ettiği, ya da vatandaşlardan ve muhtarlardan aktarılan sorunları da hep birlikte masaya yatıracağız. Bu sorunların çözümü noktasında ortaklaşa hareket edeceğiz. İlin genelini kapsayan böylesine geniş bir Meclis, ilin sorunlarının çözümünde de çok önemli görevler yapacak. Sorumluluklarınız fazla, o bakımdan büyük bir gayret içinde bu çalışmaları sürdüreceksiniz." dedi.

Meclisin ilin önemli hizmetlerinin nerede ve nasıl yapılacağına karar verdiğini ifade eden Aksoy, "İl Özel İdaresi'nin daha hızlı, daha fonksiyonel ve daha güzel çalışabilmesi adına Mersin Valiliği görevine başladım andan itibaren çok titiz bir çalışma sergiledik. Çünkü temeli nasıl kurarsak, devamı da öyle gelecektir diye düşündük. Tüm arkadaşlarımızla Mersin'de güzel çalışmalar gerçekleştirdik." diye konuştu.

Mersin'de Özel İdare'yi yapılandırırken hizmetleri en iyi şekilde sunmanın gayreti içinde olduklarını vurgulayan Aksoy, önceki yıllar İller Bankası'na borçlanmak suretiyle İl Özel İdaresi makine parkının önemli bir kısmını yenilediklerini kaydetti.

Geçen dönemde Mersin Üniversitesi'nden (MEÜ) destek alarak ilin şartlarına özel yeni bir stratejik plan hazırlandığını kaydeden Aksoy, "Tabii ki her seçimden sonra bu stratejik plan yenileniyor. Şimdi arkadaşlarımız bu stratejik planı önümüzdeki 5 yıllık dönemde Mersin İl Özel İdaresi olarak hedeflerimiz nelerdir, neler yapacağız, bu noktada bir perspektif ortaya koyarak bunun hazırlıklarını yaptıktan sonra sizlerle de paylaşacaklar. Sizlerin de kararıyla stratejik planımızı ortaya koyduktan sonra önümüzdeki dönemde bu plan doğrultusunda çalışmaları sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

Kırsal kesimde yoğun olmak üzere Mersin genelinde sorunların bulunduğunu ifade eden Aksoy şöyle devam etti: "Son 4 yıldır uygulanan KÖYDES programı kapsamında özellikle 2006 ve 2007 yıllarında ilimize çok ciddi ödenekler geldi. Bunlarla köylerimize içme suyu ve asfalt programlarında önemli yatırımlar yaptık. Ancak geçen yıl ve bu yıl ödenek miktarı düştü. Bu bakımdan İl Özel İdaresi'nin önümüzdeki yıllarda o alanlara yönelme mecburiyeti doğabilecek. Çünkü biz 2006 ve 2007 'de KÖYDES bütçesiyle içme suyu ve yolları yaparken, İl Özel İdaresi'nin kaynaklarını önemli ölçüde yine İl Genel Meclisi'mizin kararıyla sulama suyuna ayırmıştık. Sulama suyu ihtiyacını ortadan kaldırabilme adına da gölet ekibimizin 1 olan sayısını 3 e çıkaracağız.".