Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, Tarsus Yaş Sebze ve Meyve Halciler Derneği Başkanı Ali İlk'i ziyaret etti.

Yeni Hal'de gerçekleşen ziyarette Başkan İlk ve yönetim kurulu ile görüşen Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, çıkarılması planlanan Hal Yasası ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Ziyarette konuşan Başkan Avcı, "Sorun hepimizin sorunu. Başta üreticimizin mağdur olmaması, tüketicilerimize pahalı sebze meyve satışını engellemek amacı ile bir araya geldik.

Bu konuda kimseyi mağdur etmeyecek yasa çıkarılması gerekiyor. Tarsus Ziraat Odası olarak halci esnafımızın fahiş fiyatlarda bir etkisi olduğunu düşünmüyoruz.

Küçük aile işletmelerimizin ayakta kalması için hal esnafımızın büyük bir etkisi olmaktadır."dedi.

Tarsus Yaş Sebze ve Meyve Halciler Derneği Başkanı Ali İlk ise "Biz aynı zamanda üreticiyiz. Çiftçilerimizin problemlerinin çözümüne katkı sağlamaya çalışıyoruz. Ffahiş fiyatlar konusundan da çok büyük bir rahatsızlık duymaktayız.

Bbaşta üretimin aksamaması için girdilerin düşürülmesi, çıkarılmak istenilen yasanın mutlak suretle tüm muhattaplarıyla detaylı görüşmeler ve araştırmalar yapılması gerektiği noktasında Tarsus Ziraat Odası Başkanımız Veyis Avcı ile hem fikiriz."diye konuştu.