Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı programla temeli atılan 71 bin metrekare kapalı alana sahip Yeni Tarsus Devlet Hastanesi'ndeki çalışmalarda sona gelindi.

Sağlık Bakanlığının, önemli sağlık projeleri arasında yer alan hastanenin 600 olan yatak kapasitesi ihtiyaç durumunda 800’e çıkarılabilecek.Toplam 71 bin metrekare alanda inşa edilen ve 6 bloktan oluşacak hastanenin yüzde 95'lik bölümü tamamlandı.

Yeni Tarsus Devlet Hastanesi ilk 2 blok 3 katlı poliklinik binaları olarak tasarlanırken 14 katlı binalar yataklı servisler olarak hizmet verecek.

Toplam 600 yatak olarak planlanan hastanede, 112 adet poliklinik, 89 adet yoğun bakım yatağı, (kroner yoğun bakım, çocuk yoğun bakım, yeni doğan yoğun bakım ve erişkin yoğun bakım) ile 14 ameliyathane olacak.

HASTANE BİTMEDEN D400' ÖNLEM ALINMALI

Vatandaşlar, Yeni Tarsus Devlet Hastanesi inşaatının tamamlanıp hizmete açılmasıyla birlikte bölgede trafik yoğunluğunun yaşanacağına dikkat çekilerek, hastanenin D400'e bitişik olması ve kara yolundaki yoğunluk dikkate alındığında kazaların yaşanmaması için kavşağa düzenleme yapılması gerektiğini belirttiler.

Hastane açılmadan bu düzenlemenin yapılmasıyla üzücü olayların önüne geçilebilir.