1997'de Tarsus'ta kurulan Çağ Üniversitesinin, Anadolu'da kurulan ilk vakıf üniversitesi olduğu belirtildi.

Çağ Üniversitesi, dünya üniversitesi olmayı hedefliyor. Bayboğan Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Çağ Üniversitesi kurucusu Yaşar Bayboğan, yaptığı açıklamada, 1997'de Mersin'in Tarsus ilçesinde kurulan Çağ Üniversitesinin, Anadolu'da kurulan ilk vakıf üniversitesi olduğunu söyledi.

Bayboğan, Türkiye ve uluslararası iş dünyasına, Atatürkçü düşünce doğrultusunda, evrensel değerlere sahip, geniş vizyonlu, özgür düşünce ve yaratıcılığa önem veren, İngilizce ve ikinci yabancı dil bilen, teknolojik altyapıya sahip, üstün nitelikli genç beyinler kazandırmayı amaçladıklarını ifade eti. Avrupa Üniversiteler Birliği (European Universities Association - EUA) ve İşletme Okulları Birliği'nin (The Association to Advance Collegiate Schools of Business - AACSB), üyesi olduklarını belirten Bayboğan, aynı zamanda birçok Avrupa ve Amerikan üniversiteleri ile de akademik işbirliği anlaşması imzaladıklarını kaydetti.

Yaşar Bayboğan, yapılan işbirliği anlaşmaları kapsamında, bu üniversiteler ile öğrenci ve akademisyen değişimleri yaparak ortak çalışmalar organize ettiklerini bildirdi. Üniversite olarak öğrencilerin geleceğine yönelik yatırımlara ağırlık verdiklerini belirten Bayboğan, şöyle konuştu: ''Üniversitemiz Anadolu'da kurulan ilk vakıf üniversitesi. 3 fakülte ve bunlara bağlı 16 bölümle eğitim-öğretimi başarıyla sürdürüyoruz. Halen 2 bin 500 öğrenci öğrenim görüyor. Bu öğrencilerin geleceğine yönelik yatırımlarımıza devam ediyoruz. Bu doğrultuda üniversitemiz bünyesindeki ayrı bir binada, her katı bin 100 metre kare olan 4 katlı Bilişim ve Teknoloji Merkezi oluşturduk.

İçinde internet erişimli bilgisayarlar, laboratuvarlar, çalışma odaları ve kütüphane bulunan merkezin teras katında ise botanik bahçesi bulunuyor. Hedefimiz, dünya üniversitesi olmak. Bunu gerçekleştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.''

-''VAKIF ÜNİVERSİTELERİ PLANLAMA DAHİLİNDE ARTMALI''-

Çağ Üniversitesi Kurucusu Yaşar Bayboğan, Türkiye genelinde 39 vakıf üniversitesi bulunduğunu ve bu üniversitelerde yaklaşık 130 bin öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi. Vakıf üniversitelerinin sayısının planlama dahilinde artması gerektiğini savunan Bayboğan, ''Üniversiteler belirli bölgelere yoğunlaştırılmamalı.

Ülke geneline yayılmalı'' dedi. Ekonomik krizin her kesimi olduğu gibi üniversiteleri de etkilediğini vurgulayan Bayboğan, ''Ancak finans tecrübesine sahip olduğumuz için krizin bizi teğet geçmesini sağlıyoruz'' diye konuştu..