Türk Dünyası Birlik Platformu, Tarsus’ta bulunan Molla Kerim anıtı önünde, sözde ermeni soykırım iddialarını protesto ederek basın açıklaması yaptı.

Platformu oluşturan ve 25 ilden 30 Üniversiteden yaklaşık 100 kişilik bir grup, Molla Kerim Anıtı önünde toplandı.

Türk Dünyası Birlik Platformu Genel Sekreteri Ahmet Alkan, burada yaptığı konuşmada, “100 yıl önce Müslüman Türk’ün ermeni çetelerce katledildiği Baç köprüsü (Jüstinyen köprüsü) başında toplandık. 2015 yılı Ermeni diasporası, Ermenistan devleti ve Türklük düşmanı çevreler tarafından adeta modern bir haçlı seferi yılı olarak belirlenmiştir” dedi.

Ahmet Alkan konuşmasında şunları kaydetti:

“Öyleki 1915 yılında Türk devletine haince saldıran Ermeni çetelerin hukuk çerçevesinde durdurulması için yapılan hareketler ve Ermeni meselesini çözmek için alınan tehcir kararının bu çevrelerce bir soykırım olarak adlandırılması ve bu olayların yüzüncü yılına girmiş olmamız sebebiyle, ülkemize ve milletimize karşı topyekün bir siyasi saldırı başlamıştır. Sözde soykırımın yüzüncü yılı bahanesiyle başlayan bu saldırıların hiçbir bilimsel yanı bulunmamaktadır.

Ermeni tehciri ve beraberinde yaşanan olayların tarihçilerce tartışılması için Türkiye cumhuriyetinin çeşitli girişimlerine rağmen, muhataplarımız bunu kabul etmemiş, bunun yerine hiçbir hukuksal geçerliliği olmayan siyasi hamlelerle ülkemizin itibarını bozmaya çalışmışlardır. Bu durum bugün de devam etmektedir.

Öncelikle ifade etmek isteriz ki soykırım kavramıyla ortaya çıkan suç, 9 Aralık 1948’de New York’ta imzalanan ve 12 Ocak 1951’de yürürlüğe giren “Soykırım suçunun önlenmesi ve cezalandırılması sözleşmesi ile uluslar arası hukukun bir parçası olmuştur. Hukuksal olarak bunun öncesindeki hiçbir olay soykırım kapsamında değerlendirilemez. Bu bağlamda sözde soykırım iddialarının hiç birinin hukuksal dayanağı yoktur.”

Grup daha sonra saygı duruşunda bulundu.