Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, son dönemlerde hayata geçirilen proje ve çalışmalarla birlikte kentin hem stratejik hem de turizm açısından önemli bir merkez haline geldiğine dikkat çekerek, 2012 yılında özellikle turizmde patlama yaşanabileceğini söyledi.

Son dönemlerde turizm alanında önemli gelişmeler yaşandığına dikkat çeken Vali Aksoy, ancak bu gelişmelere bağlı olarak turizmde patlama yaşanmasını beklemenin de doğru olmayacağını kaydetti.

Aksoy, “Turizm de hemen patlamaz. Turizm çaba gerektiren ve üzerinde çalışılması gereken bir sektör. Ancak ‘Tarsus-Kazanlı Turizm Projesi’nin hayata geçirilmesiyle birlikte turizmde önemli bir hareketlilik yaşanmasını bekliyoruz.

Bu dönemde etrafımızda birçok turistin Mersin’i ziyaretine tanık olacağımıza inanıyorum” dedi.Söz konusu projede bir takım sorun ve sıkıntılar nedeniyle gecikmeler olduğuna ancak bugün gelinen noktada herhangi bir engelin kalmadığına dikkat çeken Aksoy, ‘Tarsus-Kazanlı Turizm Projesi’nin 2009 yılı sonuna kadar hayata geçirileceğini ve proje kapsamında binaların yapım aşamasına geçileceğini söyledi.

Aksoy, “Turizmde Antalya örneğinde olduğu gibi Mersin’in de çok önemli bir konuma geleceğine inanıyorum. Benim tahminim 2012 yılında Mersin’de turizm patlaması yaşanacağı yönünde. Yerli ve yabancı turistler adeta Mersin’e akın edecek. Ben buna inanıyorum” diye konuştu..