Üretiminin yüzde 55'ini ihracıyla dikkat çeken, Türkiye'nin tekstil şirketlerinden Berdan Tekstil Frankfurt Fuarı'nda bir kez daha görücüye çıkıyor.

Uluslararası İnterstoff Kumaş Fuarı'na katılan Tarsus Merkezli Berdan Tekstil'in patronu Muhteşem Ekenler, 1997 ‘‘Atılım yılı'' ilan ettiklerini belirterek ‘‘46 yıllık şirketimizin istikrarlı yükselişindeki sır Avrupalı gibi düşünüp hareket etmek'' dedi.

Frankfurt'ta 11-13 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen, uluslararası İnterstogf Kumaş Fuarı'na bu yıl 42 ülkeden 479 tekstil firması katıldı. Fuara katılan 11 Türk firmasından biri olan Berdan Tekstil, üretiminin yüzde 55'ini ihracı ve hedefleri açısından dikkat çekti.

46'ıncı yılını kutlayan, Tarsus merkezli Berdan Tekstil, 200 milyon sabit sermasiyle 500 büyük şirket arasından yeralıyor. ISO 9001 belgesine sahip şirket ‘‘Çevre dostu'' üretim anlayışı ve arkeolojik araştırmalara desteğiyle de tanınıyor.

100 ÇEŞİT KUMAŞ

Frankfurt'ta 10. kez uluslarası bir Fuara katılan Berdan Tekstil yetkilileri maliyetin düşük, arzın yüksek olduğu Uzakdoğu değil, Avrupa ve ABD'ye dönük rekabeti hedeflerini bildirdiler. Üretiminin yüzde 75'ini kadın giyimi üzerine gerçekleştiren şirketin 1998-99 sonbahar-kış kreasyonu hazırlıkları

sürüyor. Moda dünyasının devlerinden İtalyan bir dizaynırla çalışan şirket fuarda 20 değişik renkte 100 çeşit kumaş sergiledi. Yünü andıran, polyester-viscon karışımı kumaş üreten şirketin 96 yılında 15 milyon metre üretim yaptığını bunun yüzde 55'ini ihraç ederek 55 milyon mark döviz girdisi sağladığı bildirildi.

Şirket patronu Ekenler, bir diğer hedeflerinin ise ‘‘Aile şirketi kimliğinden, halka açık uluslarası bir kuruluş kimliğine geçmek'' olarak açıkladı.