Mersin Haber / Tarsus'ta yapılan operasyonda, ikametgahlarında kenevir bitkisi yetiştiren şahıslar suçüstü yakalandı. Operasyonda 14 kilo esrar ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre Tarsus Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliğince, uyuşturucu ticaretini önleme amacıyla sokak satıcılarına yönelik olarak yapılan çalışmalar kapsamında; Tarsus merkezinde uyuşturucu ticareti yaptıkları ve ikametlerinde kenevir bitkisi yetiştirdikleri tespit edilen Ş.K., K.A ve S.Ö. isimli şahıslar yakalandı. Yapılan diğer bir operasyonda da uyuşturucu ticareti yaptıkları ve diğer ilerde pazarlayacakları bilgisi alınan N. Ö, G.M ve E.G isimli şahıslar, Emniyet güçlerince yakalandı.

Yakalanan şüpheli şahısların üzerlerinde, evlerinde ve otolarında yapılan aramalarda toplam 14 kg 950 gram kubar esrar maddesi ile 22 kök Hint keneviri bitkisi ele geçirildi.

Olay ile ilgili olarak gözaltına alınan şüpheliler, haklarında hazırlanan evraklarla birlikte Adli mercilere sevk edildiler. Sevk olunan 6 şüpheli şahıstan 2’si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 4 şahıs ise tutuklanarak ceza evine gönderildiler.