Tarsus'ta sebze ve meyve üreticileri, hırsızların mahsullerini çalmaması ve yabani hayvanların ürünlere zarar vermemesi için tarlalarda tüfekle nöbet tutmaya başladı.

İlçeye bağlı Yeşiltepe Mahallesi'nde çiftçilik ile uğraşan vatandaşlar, meyve ve sebzelerinin sürekli çalınması üzerine tarlalarda tüfekle nöbet tutmaya başladı. Aralarında kurdukları WhatsApp grubu ile birbirlerini de uyaran çiftçiler, şüpheli tüm hareketleri bu grupta paylaşarak haberdar oluyorlar.

Daha önce tarlasından kamyonlu hırsızlar tarafından üç ton ürünü çalınan çiftçi Turan İnci, hasadı yaklaşan ürünlerinin sulama ve ilaçlama işlemlerini yaptıktan sonra, tüfekle nöbet tutmaya başladığını belirtti.

Hırsızların yanı sıra domuzların da ürünlerine zarar verdiğini anlatan İnci, "Şu an tarlamda patlıcan var. Karşı tarafta biber var. Burada çok hırsızlık oluyor. Sabaha karşı biz gittikten sonra geliyorlar. Sera altında çalıyorlar. O yüzden de devamlı tarlada kalmak zorundayız" dedi.

20 TON SEBZEMİZ ÇALINDI

Geçen yıl ile bu yıl çok sebze ve meyvenin çalındığını dile getiren Söylemez, "Toplamda 15- 20 ton civarında sebzemiz çalındı, meyvelerimizi tahmin bile edemiyoruz.

Derdimiz çok büyük. Allah devletimize zarar vermesin, her zaman yanımızda ama biraz daha ilgi bekliyoruz. Allah çiftçilerimize sağlık, sabır versin" dedi.