Tarsus'ta havaların soğumasıyla birlikte gribal enfeksiyon şikayetiyle Tarsus Devlet Hastanesi aciline getirilen çocuk sayısı günlük 1.500'e yaklaştı.

Hastane kaynakları günlük ortalama bin 300 ile bin 500 hasta başvurusu alıyoruz. Hasta olan çocuklarımızın okula gönderilmemesi, evde istirahat etmesi ve toplu alanlara girme konusunda dikkatli olmalıyız” dedi.

Kentte son bir ay içerisinde çocukların gribal enfeksiyon şikayetiyle Hastane acillerine götürülüşünde artış yaşandı. Uzmanlar, virüslerin artık kombine hale geldikten sonra hızla ilerleyerek özellikle akciğer enfeksiyonu, zatürre ve bronşite neden olduğunu ve bundan da en fazla çocukların etkilendiğini söyledi.

Doktorlar, özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan çocukların bu durumdan etkilendiğini ifade ederek, ailelere çocukların beslenmesi ve sıvı alımları konusunda uyarılarda bulundu.

BİN 300 İLE BİN 500 ÇOCUK HASTA BAŞVURUSU

Doktorlar, Covid 19 sonrası ilk sonbaharda yaşanan bu durum için gerekli hazırlıkların yapıldığını belirterek, “Özellikle 4 yaş altı çocuklarımız daha önce virüsle karşılaşmadığı için bağışıklık sistemleri, antikor, yani savunma sistemlerini geliştiremedi.

Aralık ayının başından bu yana acil başvuruları çok fazla almaya başladık. Hastanemize günlük ortalama bin 300 ile bin 500 hasta başvurusu alıyoruz. Hastanelerimizde gerekli önlemleri almamıza rağmen, belli bir fiziki kapasite olması nedeniyle kötü olan hastalarımızı gözden kaçırmamaya çalışıyoruz.

Bizim şu an karşılaştığımız RSV virüs ve influenza gibi virüsler üst solunum yolu enfeksiyonu yapıyor. 2 virüs ve nezle virüsü kombine hale geldikten sonra çok hızlı bir şekilde ilerleyerek akciğer enfeksiyonu, zatürre ve bronşit yapabiliyor. Özellikle bu hastaları gözden kaçırmama adına üst seviyede bir gayret gösteriyoruz. Bu hastalar genelde hastaneye yatırılıyor. Bizim herkesten isteğimiz, gerekli önlemlerin alınması.