Tüm Türkiye 6 Şubat’tan bu yana, depremle yatıyor, depremle kalkıyor.

Yıkıcı depremlerin ardından hayatın tüm alanları olumsuz şekilde etkilenirken, en çok sorun oluşan kesim ise eğitim oldu.

Tarsus’ta da birçok okulun fiziki yapısında gözlenen yıpranmalar nedeniyle, veliler tedirginlik yaşıyor.

Tarsus’ta Hasan Karamehmet Okulu, gözlenen çatlaklar nedeniyle eğitime kapatılırken, yine kırsalda bulunan mahallelerde de bazı okullar da eğitime ara verildi.

Buna ek olarak Tarsus’un en eski okulları arasında bulunan Eski Ömerli Mahallesi’ndeki Dumlupınar Hürriyet İlköğretim Okulu’nun fiziki yapısında gözlemlenen bozukluklar nedeniyle eğitime ara verildi. Bu okulun öğrencileri Yeşilyurt Mahallesi’nde bulunan Ömer Halis Demir İmam Hatip Okulu’na yönlendirildi. Öğrenciler burada ikili eğitimle ders görecekler.

Bunun yanı sıra Tarsus Endüstri Meslek Lisesi’nin Kimya Bölümü binasında görülen yıpranmalar nedeniyle, burada da eğime ara verildi. Bu bölümün öğrencilerinin de başka okullara yönlendirildiği öğrenildi.

Bunun yanı sıra Tarsus’un köklü okulları olan Şehitkerim Mahallesi’nde yer alan Cumhuriyet Okulu’nda, Abdulkerim Bengi Anadolu Lisesi ve Turgut İçgören Ortaokulu’nun da meydana gelen çatlamalar nedeniyle veliler tedirginlik yaşıyor.