Tarsus'ta Bekir Sert adlı kişi, bayram namazı dönüşü evine giderken parkta kendi başına gezen buluntu koyunun sahibini sosyal medya hesaplarında paylaşarak buldu.

Edinile bilgiye göre, Tarsus Ziraat Odası çalışanı olan Bekir Sert oturduğu Şehitler Tepesi mahallesindeki Şehitler Camiide Bayram namazını kıldıktan sonra arkadaşları Cebrail Gülal ve Adnan Kan ile birlikte evine giderken Ülker Aydın parkının yanında tek başına bekleyen koyunu gördü.

Bir süre çevrede sahibini aradıklarını ancak bulamadıklarını belirten Bekir Sert daha sonra sosyal medya hesaplarından bulduğu koyunu paylaşıp, sahibinin kendisine ulaşmasını istedi.

Bekir Sert, 4 saat bekleyişten sonra ilçeye bağlı Takbaş mahallesinden Muhammet Torun adlı kişinin koyunun kendisine ait olduğunu ve koyunun üzerindeki tarife uygun olduğu anlaşılınca gelip koyunu almasını istedi.

Muhammet Torun dişi olan koyununun yavrularının da bulunduğunu belirterek, koyununu bulan Bekir Sert ve arkadaşlarına teşekkür ederek, “Bizde koyunumuzu aramaya koyulmuştuk. Tam ümidimizi kestiğimiz bir anda sosyal medyada buluntu koyun çağrısını görünce dünyalar bizim oldu. Bekir Sert ve arkadaşlarından Allah razı olsun. Bize çifte bayram yaşattılar” dedi.

Buldukları koyunu sahiplerine vermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Bekir Sert ise, “Bizde bu anlamlı günde anlamlı ve hayırlı bir işe vesile olduk. Allah herkesin gönlüne göre versin” diye konuştu.