Tarsus'ta İŞKUR'a 'iş bulabilmek umudu' ile başvuruda bulananların sayısının 6 bin 950'ye ulaştığı bildirildi.

İŞKUR Tarsus Müdürü Ali Çekerbiçer, yapılan başvurular kapsamında 2010 yılının Ocak-Mayıs Dönemi'nde 391'i özel, 33'ü de kamu olmak üzere toplam 424 kişiyi işe yerleştirdiklerini söyledi.

Hedeflerinin işsizliği azaltmak, istihdamı artırmak ve istihdamı korumak olduğunu ve buna ulaşabilme adına yoğun bir çaba sarf ettiklerini anlatan Çekerbiçer, “2010 yılının Mayıs ayında işyerlerine ziyaretler gerçekleştirdik. Kurum tanıtım faaliyetlerimiz oldu.

Alınan açık işlere bin 590 kişi gönderdik. Bu kişilerin işverenlerle görüşmeleri sağladık. Ayrıca müdürlüğümüzde 6 ay ve daha uzun süre iş arayanlara yönelik mayıs ayında 106 kişi, toplamda 255 kişiye iş danışmanlığı eğitimi verildi. Bu kişiler iş danışmanlığı başta olmak üzere açık işler ve kendilerinin özellikleri konusunda yönlendirilerek bilgilendirildi. Ve bir işe girmeleri kolaylaştırıldı” dedi.

Çekerbiçer, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) ortaklaşa yürütülen; 'UMEM Projesi'ne dikkat çekerek, söz konusu proje çerçevesinde ilçede bir süre önce başlatmış oldukları çalışmaları da sürdürdüklerini dile getirdi.

Çekerbiçer, “Hedefimiz; UMEM Projesi kapsamında düzenlemiş olduğumuz meslek kurslarında kişilerin okullarda teorik bilgi alarak meslek hakkında bilgi edinmelerini sağlamak.

Ve okuldan sonra da ikinci bölüm olan işyerlerinde de kendilerini pratik olarak geliştirerek işyerlerinde istihdamı sağlamaktır. Burada amaç; kişileri meslek sahibi yapıp, bir işe girmesini kolaylaştırmaktır” diye konuştu.

Çekerbiçer, açıklamasını da şöyle sürdürdü; “Tüm duyurularımıza rağmen, bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda gördüğümüz üzere kurslara başvuruların çok yetersiz olduğudur. Kursiyer bulmakta sıkıntı çekiyoruz.

Bu amaçla özellikle mesleksiz kişilerin iş bulmalarını kolaylaştırmak amacıyla kurumumuza başvurmalarını, kurslardan faydalanmalarını ve bir meslek sahibi olarak iş başı yapıp bir işe kavuşmasını istiyoruz. Bu nedenle kurslarımız endüstri meslek liselerinde, değişik sanayiye yönelik mesleklerde teorik ve pratik olarak iki bölüm halinde gerçekleştirilmektedir.

Birincisi 2 ay kadar okullarda, üç ayda işyerinde toplam 5 ayı geçmemek üzere kişi o meslekte kendini geliştirip, mesleği öğrendikten sonra bir iş yerinde iş başı yaparak iş sahibi olabilmektedir.

Bunun haricinde yine kurumumuz tarafından diğer işyerlerinde ziyaretler gerçekleştirilip, kişilerin işverenin istedikleri hususlara uygun işlere gönderilerek açık işlerin karşılanması sağlanmaktadır. Tüm bu çalışmalarla birlikte Tarsus'taki işsizlik oranını azaltmaya çalışıyoruz:”