Tarsus Teknik Eğitim Fakültesine dekan olarak atanan Prof. Dr. Kemal Külekçi, Kaymakam Orhan Şefik Güldibi'ni makamında ziyaret etti.

Fakülte bünyesinde bulunan 17 öğretim görevlisi ile kent için yapılacak olan sosyal sorumluluk ve diğer alanlarda yapılması planlanan diğer projelere akademik alanda destek olmaya hazır olduklarını söyleyen Külekçi, ''Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi bünyesinde görev yapan 17 öğretim görevlimiz her an akademik alanda yapılacak olan projelere destek verebilirler. Ben ve ekibim her zaman hazırız'' dedi.

Mersin Üniversitesine bağlı olan Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi Dekanı Kemal Külekçi, önümüzdeki iki yıl sonra bünyelerinde öğrenci kalmayacağını da hatırlatarak,"Fakülte bünyemizde öğrenci sayımız bin 200'lere ulaşmıştı. Şimdi öğrenci sayımız 600 ve önümüzdeki eğitim ve öğretim döneminde ise 300 kalacak. Yeni açılan Otomotiv ve Enerji Mühendisliği bölümlerine ise 2011-2012 eğitim ve öğretim yılı içinde öğrenci alımı maalesef yapılmadı. Tarsus için bu da üzüntülü bir durumdur'' diye konuştu.       

Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Dekan Kemal Külekçi'yi yeni görevinden dolayı tebrik ederek, ''Kentin dinamiklerin mutlaka biraraya gelerek yeni açılan bölümlere öğrenci alımı sözünün yerine getirilmesi için çalışmalıdır'' dedi.

Kaymakam Güldibi, Mersin Üniversitesi Rektörlüğünün yeni açılan Otomotiv ve Enerji Mühendisliğine bu yıl öğrenci alınacağını söylediğini, ancak alınmamasının da Tarsus açısından büyük üzüntü kaynağı olduğunu ifade etti.

TARSUS STK'LARI NE YAZIK Kİ DUYARSIZ!!

Mersin Üniversitesine bağlı olarak açılmasına karar verilen ve bu yıl öğrenci alınacağı belirtilmesine rağmen öğrenci alınmayan Otomotiv ve Enerji bölümlerine öğrenci alınmamasına Tarsus'ta hiçbir tepki gösterilmediği dikkat çekiyor.