Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Eylül ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Hüsnü Yağcı’nın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, bölgedeki yatırımlar, sektör beklentileri ve ekonomideki zorluklara dikkat çekildi.
Tarsus TSO’da Eylül ayı Meclis toplantısı yapıldı. Meclis adına Başkan Hüsnü Yağcı yönetiminde yapılan toplantıda aylık ve dönemsel olarak yürütülen faaliyet ve projeler hakkında meclis üyeleri bilgilendirildi.
‘’TARSUS HAZIRLANMALI’’
Meclis Toplantısı akabinde Müşterek Meslek Komite Toplantısı da gerçekleştirildi. Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak, artan nüfus, mevcut dinamikler ve elde edilen yeni fırsatlarla beraber Tarsus’un il olmasının şart olduğuna bir kez daha vurgu yaparak sözlerine başladığı toplantıda bu konunun artık gereklilik haline dönüştüğünü söyledi.
‘’EV SAHİPLİĞİ ÖNEMLİ’’
Toplantıda, Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde mevcut alanın dolduğunu, genişleme alanı için 3 bin dönüm arazi başvurusu yaptıklarını ve sürecin devam ettiğini belirten Koçak, ‘’Kurduğumuz sanayi bölgemiz olağanüstü gidiyor. Yatırımcı ilgisi yoğun şekilde devam ediyor. Alt yapı çalışmalarımız hızla sürüyor.
Bir taraftan Çukurova Havalimanı bitme aşamasına geldi. Bu yatırımlarla ciddi bir beyaz yaka girişi olacağını öngörüyoruz. Peki Tarsus hazırlanıyor mu? Biz istiyoruz ki gelecek bu beyaz yakalı Tarsus’ta kalsın, konaklasın, yeme ihtiyacını burada gidersin. Gelen her uygun yatırımcıyı yatırım yapmaya davet ediyoruz.
1+1 konutlar yapsın müteahhitlerimiz. Üniversitemizde 5 bin öğrenci eğitim görüyor. Konaklama ve yurt sorunu ciddi problem. Sosyal alan yok. Biz kendimizi hazırlamazsak kimse Tarsus’ta kalmak istemez. Ev sahipliğini iyi yapmamız lazım.’’diye konuştu.
SERBEST KÜRSÜDEN TALEPLER
Daha sonra serbest kürsüde kendi sektörleriyle ilgili mevcut durumlarını paylaşan üyeler çeşitli konularda görüş ve beklentilerini dile getirerek, karşılıklı istişarede bulundular.
Tarsus Festivali ve Tarsus Şelalesi ile ilgili öneriler de toplantı gündeminde yer buldu. Kasım ayında yapılacak Tarsus Festivali’nin kente renk katacağını ve tanıtım için önemli bulduklarını söyleyen komite temsilcileri görüş ve öneri noktasında festival öncesinde esnafların bilgilendirilmesinin yararlı olacağına dikkat çekti.
Bir diğer konu da Tarsus’un önemli değerlerinden olan Tarsus Şelalesi’nin kent imajına yakışmadığı, güvenlik ve ışıklandırma ihtiyacı bulunduğu söylendi. Tarsus Şelalesi ve diğer değerlere sahip çıkılması gerektiği vurgulanarak, cazibe merkezi haline getirilmesi ve bu kapsamda imaj çalışması yapılması istendi. Bunun yanı sıra ekonomideki yaşanan zorluklara da dikkat çekilen toplantıda finansal istikrarın sağlanması için hızlı adımlar atılması gerektiği vurgusu yapıldı.