Tarsus Ticaret Borsası'ndan eğitime yüzde 100 destek kapsamında 11 ilköğretim okuluna bilgisayar destekli fotokopi cihazı ve 2 okula projeksiyon cihazı bağışladı.

Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, Kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen fotokopi cihazı ve projeksiyon makinesi teslim töreninde yaptığı konuşmada, en iyi yatırımın insana ve eğitime yapılan yatırım olduğunu söyledi.

Ticaret Borsası'nın eğitime yaptığı katkıları her zaman takdirle karşıladıklarını belirten Kaymakam Güldibi, ''Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın geleceğe en iyi şekilde hazırlanmaları için bizlerde okullarımızın fiziki ve teknik koşullarının iyileştirilmesi için var gücümüzle çaba gösteriyoruz'' dedi.

Güldibi, Ticaret Borsası’nın eğitime öncülük eden önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirterek, “Ticaret Borsa’mız geçmişten bu yana eğitime önemli destek veriyor. Şimdi kendilerinden Ticaret Borsası adına bir okul yaptırmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

Ticaret Borsası Bekir Kaya ise ellerinden geldiğince eğitime katkı yapmaya devam edeceklerini belirterek, “Bu bağışımızın değeri 15 bin liradır. Hayırlı ve uğurlu olsun. Borsa olarak eğitim yardımı kapsamında daha önce 30 Tarsuslu Üniversite öğrencisine ayda 100 liralık burs verirken, bu sayıyı 42’ye çıkardık. Eğitime her zaman destek vereceğiz” şeklinde konuştu.

Bekir Kaya,  Kaymakam Güldibi ile birlikte, 'Eğitime yüzde 100 destek Projesi' kapsamında Mehmet Akif Ersoy, Lütfiye Benli, Ahmet Zeki Şanlı, Yunus Emre, Kazım Taşkın, 100. Yıl, İstiklal, Cinköy, Pir Ömerli, Mehmet Ramiz Asutay ve Şehit Yurdakul Alcan İlköğretim okuluna birer adet bilgisayar destekli fotokopi cihazı ve Namık Kemal ile Kazım Çeliktaş Türkocağı İlköğretim okuluna da 1’er adet projeksiyon cihazı nı okul müdürlerine teslim etti.