CHP Milletvekil Vahap Seçer, son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle şehit olan askerlerimize Allahtan rahmet, kederli ailelerine ve Türk Milletine baş sağlı dileyerek başladığı konuşmasında; 336 kilometre sahil şeridi olan Tarsus’a halen bir yatırımın yapılmadığını söyledi.

Seçer, dün saat 15:00 sıralarında Büyük Millet Meclisinde yaptığı 10 dakikalık konuşmasında, 2008 yılı Sean Paul Yılına yatırımın şart olduğunu vurguladı.

Seçer, konuşmasında şu şekilde sürdürdü; “336 kilometre sahil şeridi bulunan Mersin ilinde birbirinden önemli turizm merkez alanları olmasına rağmen hükümet tarafından hiçbir yatırım yapılmamıştır.Mersin’in Tarsus İlçesinde bulunan Sean Paul evinin bulunması ve burada doğmuş olması nedeniyle Vatikan 2008 yılı Haziran ayını Sean Paul yılı ilan etmiştir. Ancak kutlamaya 7-8 ay gibi kısa bir zaman kalmasına rağmen, Turizm ve Kültür Bakanlığı hiç bir çalışma yapmamıştır.

Ayrıca Mersin’in ilinin teşvik kapsamına alınmaması bir çok fabrikanın kapanması, Güney ve Güneydoğudan göçlerin çok olması nedeniyle sokaklarda aç yatan ve çeşitli istenmeyen olaylara karışan insanların çoğaldığını, bunun önlenmesi için Mersin’e, turizm yatırımını muhakkak getirilmesi gerektiğini, Turizm ve Kültür Bakanlığından rica ediyorum.

Bir an önce Sean Paul yılında gelecek turistlere, mahçup olmamamız için bir ekip gönderilerek, bir an önce eksikliklerin tamamlanması ve yatırımların yapılmasını talep ediyorum”dedi.

GEREKEN YAPILACAK

Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, ise Seçer’in konuşmasından ardından şu konuşmayı yaptı:

“Sayın dostum Vahap Seçer’in konuşmasını dinledim. Sorunlara katılıyorum. Bilindiği gibi Mersin Akdeniz bölgesinin incisi turizm potansiyeli ortaya çıkartılmamış ve bu konuda yatırım yapılmamıştır. Akdeniz’de sadece Antalya turizmden gerekli payı almıştır.

Tarsus’ta bulunan Sean Paul evinin içinde bulunan kuyu suyunu hiristiyanlarca kutsal sayıldığı ve Sean Paul’un Tarsuslu olduğunu bilmekteyiz. Daha önce arkadaşlarda bu konuda çalışmalar yapmışlardır. Ancak yeterli olmadığını biliyorum. Gerekli girişimleri yapacağım. Sayın Vahap Seçer’in dediği gibi turizm kültürel ve istihdam açısından çevresine çok güzel katkılar sunan bir etkendir.”dedi.