Rıza Nur Fenk, MHP binasında Tarsus Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. Davul zurna eşliğinde coşkulu bir kalabalıkla partiye gelen Fenk, açıklaması sırasında sözleri sık sık alkış ve sevgi gösterleri ile kesildi.  

Rıza Nur Fenk, açıklamasında şunları söyledi: "2004 yılında biten sevdalar, kırılan gönüller, yok sayılan insanlar bir kaos ortamı tablosunu ortaya koymaktadır. Bunun nedeni ise bana göre insanımızdaki sevgi saygı ve dayanışma duygusunun, ruhunun yok edilmesidir.

Oysa Türk Milleti her zaman idarecilerine karşı sevgili, saygılı ve bağlı olmuştur.    

Ailemden ve ocağımdan aldığım terbiye ile katılımcı ve diyaloğa açık kişiliğimle insanlarımızı toparlayacağıma, birlik ve beraberliği sağlayacağıma inanıyorum, iddia ediyorum. Şu andaki ortam bunun bir göstergesidir.
  
Yapacağım çalışmalarda odalarla, derneklerle, sivil toplum kuruluşlarıyla, köy ve mahalle muhtarlarıyla, siyasi partilerle toplumumuzun herkesimindeki insanımızla diyalog halinde olup, bilgi alışverişinde bulunacağım.   

İnsanımızın sorunlarını kendileriyle beraber çözeceğim. Hizmetleri artırarak devam ettireceğim.
 
Hizmetleri yaparken; tek amacım Tarsuslu hemşehrilerimin metropol bir şehirde rahat ve huzur içerisinde yaşamasını sağlamaktır.

Tarsusluları hemşehrilerimin metropol bir şehirde rahat ve huzurlu, işçisiyle, çiftçi ve emeklisiyle bir bütün olarak görmek temel prensibim olacaktır. Sıkıntısı olan insanlarımızın, sorunlarını süratle çözecek, hiçbir vatandaşımızın mağdur edilmesine müsaade etmeyeceğim.  

28 Mart 2004 yerel seçimlerinde de üç hilali gönderden indirmeye ne ithal adaylar ne de başka adaylar hiç kimsenin gücü yetmeyecektir.