Türk Polis Teşkilatı’nın 167. kuruluş yıldönümü Tarsus'ta da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet alanı, Atatürk anıtı önünde düzenlenen etkinlikler Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy ve 2 polis memurunun çelenk koyması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Tarsus İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, günün anlam ve önemini içeren konuşmasında, çağdaş Türkiye Cumhuriyet'ini sonsuza kadar var etmek ve onu yüceltmek, Atatürk ilke ve inkılaplarına sıkı sıkıya bağlı kalarak halkına hizmet etmenin Türk Polisi'nin heyecanı ve gururu olduğunu söyledi.

Yaşar Aksoy, Tarsus Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan her kademedeki polisin hizmetinde olduğu vatandaşının huzurunu, kendi huzuru saydığını, kutsal saydığı bu şerefli görevini büyük zevk ve azimle sürdürmeye kararlı olduğunu kaydetti.

Bazı öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından, Vali yardımcısı ve Tarsus Kaymakam vekili Ahmet Hikmet Şahin, öğrencilere çeşitli armağanlar verdi.

Halk Eğitim Merkezi folklor ekibinin gösterilerinin ardından Polis memurları protokol ve katılımcılara gül dağıttı. Katılımcılar, Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy'un şahsında 10 Nisan Polis günü ve Polis haftasını kutladı.

Törene Kaymakam vekili Ahmet Hikmet Şahin, Garnizon Komutanı yarbay Abdulkadir Yavuz, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, jandarma komutanı yüzbaşı Hakan Vural, AK Parti ilçe başkanı Hakkı Meniz, CHP ilçe Başkanı Mehmet Özel ve meslek odaları ile sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticileri ile, vatandaşlar ve öğrenci grupları katıldı.