Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TüRKAV) Tarsus Şubesi tarafından her hafta düzenlenen sohbet toplantılarında bu hafta Hüseyin Nihal Atsız anıldı.

Vakıf binasında düzenlenen anma toplantısına TüRKAV Başkanı Rıza Nur Fenk, Vakıf üyeleri ve davetliler katıldı. Anma programında bir konuşma yapan Vakıf Başkanı Rıza Nur Fenk, "Fikirleriyle yolumuzu aydınlatan bu büyük TürkÇü, 11 Aralık 1975 Cuma gecesi hayata gözlerini kapayarak uÇmağa varmıştır"dedi.

Fenk, "Atsız'ın hayatı incelendiği zaman yıkılmamış, boyun eğmemiş ve mağlup olmamış, fırtınalarla, kasırgalarla, acılarla sürgünlerle, ıstıraplarla dolu 70 yıl yaşamış bir TürkÇü ile karşılaşılır.

Ancak o, TürkÇülüğe karşı olanları mağlup etmiş, her seferinde de mağlup olanların yerine yenileri gelmiştir"diye konuştu. TürkÇülüğün öncülüğünü yapan Atsız'ın, Türk dilini ve Türk tarihini Çok iyi bildiğini vurgulayan Rıza Nur Fenk, "Yazmış olduğu -Türk Tarihinin Meseleleri- adlı eseri ile genÇ tarihÇilere ve Türk Milletine, milli tarihimize; milli bir gözle nasıl bakılması gerektiğini göstermiştir.

O'nu saygı ve sevgiyle anıyoruz…"ifadesini kullandı. Rıza Nur Fenk'in konuşmasının ardından yerel şairlerden Yurttaş Şahbaz, Atsız'ın şiirlerinden bazılarını okudu.