AKP Mersin Milletvekili Ali Er, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın bugüne kadar kendisinden her hangi bir konuda bir şey istemediğini söyledi.

Tarsuslu gazetecilerin kendisini Meclis’teki makamında ziyaretleri sırasında konuşan Ali Er, “Ben zaman zaman Burhanettin Kocamaz’la karşılaştığımızda kendisine –bir sıkıntın olduğunda bana gel- diye söyledim. Fakat bugüne kadar gelmedi” dedi.

Kapısına gelen hiçbir kişiye hangi partiden olduğunu sormadığını ve ona yardımcı olmaya çalıştığını vurgulayan AKP’li Er, “Bugüne kadar kapıma gelen hiçbir kişiye hangi partiden olduğunu sormadım. Bunlara belediye başkanları da dahildir. Elimden geldiğince de onlara yardımcı olmaya çalıştım. Maalesef ülkemizde, muhalefete mensup belediye başkanları, iktidar vekillerinin yanına pek fazla gelmek istemezler. Belki partilerinden bir laf duyarlar diye korkarlar. üzücü bir durum…” ifadesini kullandı.

Toplumsal görevlerde küskünlük olmayacağına dikkati çeken Ali Er, “Küserek toplum yönetilmez ve bir yere varılmaz. Tarsus yıllardır bana da oy verdi. Bana sahip çıkan Tarsus’a bende faydalı olmak isterim” şeklinde konuştu.

YEREL VE GENEL İKTİDAR BİRLEŞMELİ

Ziyaret sırasında yerel seçim konusuna da değinen Ali Er, “Bence, hizmet akışının daha hızlı olması için yerel ve genel iktidarın aynı partide olması gerekiyor. Buna en güzel örnek Erdemli’dir… Yerel ve genel iktidarın aynı partide olması bir bütünlük arz eder” dedi.

KAZANAMAYACAĞIMIZ YER YOK

Yerel seçimlerde AKP’nin kazanamayacağı belediye olmadığını kaydeden Mersin Milletvekili Ali Er, “Bu şartlarda AKP’nin kazanamayacağı yer yok. AKP yerel seçimlerde bir yer kaybederse, kendi hatasından kaybeder. Şunu da belirtmek isterim ki, son dönemde yaşanan gelişmeler, AKP’ye olan ilgiyi de daha arttırmıştır” diye konuştu.