Kır;"insana insanca değer vermek ve hizmeti, kişilerin onurlarını rencide etmeden tarafsızca yapmak başlıca ilkelerimdendir."

Milliyetçi Hareket Partisinden Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Turhan Kır, "bu yarışa bende giriyorum", dedi. 

Dün MHP Tarsus   İlçe Teşkilatında beraberinde Ülkü Ocakları Başkanı Süleyman Yuvanç ve MHP İlçe Başkanı Halim Bozgaç'ı da yanına alarak basın toplantısı düzenleyen Turhan Kır Tarsus Belediye Başkanı aday adaylığını açıkladığı toplantıda şunları söyledi:  

Konuşma zihinlerinizi meşgul eden: "RAĞMEN NEDEN ADAYSINIZ? sorusunun yanıtı şudur: Demokrasiyi özümsemiş partilerde çok seslilik ve çok adaylık hiçte yadırganacak bir durum değildir.

Zaten MHP'de yıllardır bu doğrultudaki demokrasi sınavını her seçimde başarı ile vermektedir. 

Çünkü MHP, fikir ve seçkin kadrosuyla bugüne kadar hizmet kalitesini fazlasıyla kanıtlamış bir partidir. O nedenle, bilgi ve birikimleriyle kendisini her bakımdan hizmete hazır hisseden bir çok insanımızın aday olması tabii karşılanmalıdır.  

Bunun bir hizmet yarışı ve bir nöbet değişimi olarak algılanması gerekir. Ben şahsen öyle algılıyorum ve onun için aday adayıyım. Başarısı kanıtlanmış bir partinin ve onun şu anda belediye başkanlığı görevini sürdüren değerli bir mensubuna rağmen aday olmak; benim için hem büyük bir şeref, hem de çok büyük bir onur olacaktır. 

Belediye başkanlığı benim için onurlu ve şerefli bir görevdir. Bu nedenle, Tarsusluyu mutlu etmek, sorunsuz ve yaşanılabilir örnek bir kent haline getirmek en büyük hedefim olacaktır. Bunun için proje ve düşüncelerim vardır. Bunların detaylarını ileriki günlerde daha geniş bir şekilde açıklamak istiyorum.

"İnsana insanca değer vermek ve hizmeti, kişilerin onurlarını rencide etmeden tarafsızca yapmak başlıca ilkelerimdendir. Mensubu olduğum partinin temel ilkeside budur.

Daha sonra söz alan MHP Tarsus İlçe Başkanı Halim Bozgaç ise; partilerindeki adayların çokluğunun parti içi demokrasinin ne kadar çok olduğunu gösterdiğine dikkat çekerek;  "ne kadar çok aday olursa bizim için o kadar iyidir", dedi.