Mersin Haber / Mey İçki TAPDK denetimi sonrası el konulan ürünlerin tamamının bandrollerinin Maliye Bakanlığı tebliğlerine uygun olduğunu açıkladı.

Mey İçki A.Ş, "tamamı şirket tarafından üretilen ve üretildiği tarihteki Maliye Bakanlığı tebliğlerine uygun olan bandrollü ürünlere el konulmasının tamamen devletin kurumları arasındaki iletişimsizlik ve organizasyonluktan kaynaklandığını" savundu.

MEY İçki Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılan yazılı açıklamada, Mersin'de şirketin distribütörünün deposunda yapılan Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) denetimi sonrası el konulan ve 2007 ile 2008 yılı üretimi olan şarap, rakı ve votkadan oluşan ürünlerin tamamının bandrollerinin Maliye Bakanlığı tebliğlerine uygun olduğu ve yetkili firma olan Sicpa Assan tarafından aktive edildiği belirtildi.

Denetim sırasında TAPDK denetçisinin, bandrol okuma cihazı ile ürünlerin niteliğinin okunamadığı, ürün hacim bilgilerinin kendi kontrol cihazında görülmediği gerekçesiyle bandrolün niteliğine uygun olmadığını düşünerek ürünlere el konulmasını istediği dile getirilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Oysa el konulan ürünlerin üretildiği 2007 ve 2008 yılının ilk altı ayında Sicpa Assan tarafından üretilen bandrollerde ürünlerin niteliği ve hacim bilgisi bandrol üzerinde ayrıca tanımlanmıyordu. Bu durumu bandrol üreten yetkili firma Sicpa Assan da doğrulamaktadır. Bandrol üzerinde hacim bilgilerinin aktive edilmesi 2008 yılının temmuz ayından sonra başlamıştır. Ancak gerek denetim sırasında gerekse ürünlere el konulduğunda bu konudaki itirazlarımız dikkate alınmadan konu savcılığa intikal ettirilmiştir.

El konulan ürünlerin tamamının bandrolleri niteliğine uygun olduğundan bu ürünlerin iade edilmesi ve haksız duruma son verilmesi için gerek bizim tarafımızdan gerekse distribütör tarafından TAPDK'ya, Gelir İdaresi Başkanlığı'na ve mahkemeye yazılı başvuru yapılmıştır. Ayrıca, Mersin Cumhuriyet Savcılığı tarafından da Gelir İdaresi Başkanlığı ve Sicpa Assan'a 11 Mayıs 2009 tarihinde yazı yazılarak konu hakkında görüş bildirmeleri istenmiştir."

"Tamamı Mey İçki Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından üretilen ve üretildiği tarihteki Maliye Bakanlığı tebliğlerine uygun olan bandrollü ürünlere el konulmasının tamamen devletin kurumları arasındaki iletişimsizlik ve organizasyonsuzluktan meydana geldiği" savunulan açıklamada, "Bandrolleri üreten Maliye Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş Sicpa Assan firması ile bandrollerin niteliğine uygun olup olmadığını denetleyen TAPDK arasında gerekli yazışma ve görüşmelerin yapılması ile bu büyük yanlışlığın ortadan kalkacağına ve şirketimizin uğradığı haksızlığa son verileceğine inanmaktayız" ifadesine yer verildi.