Mersin Haber / Mersin"in gelir vergisi rakamlarının ilk 100 mükellefi açıklayan Mersin Vergi dairesi Başkan vekili Serdar Aksoy, kurumlar vergisi rakamları ve ilk 100 sıralamasına giren Mükellefleri açıkladı.

Mersin 2008 yılı kurumlar vergisi sıralamasında yer alan Mükelleflerin ödediği vergi oranı ildeki toplan verginin yüzde ellisini geçerken, bu mükellefler içinde mütahitlerin sayısal olarak ilk sırada yer aldığı görüldü. İlk üç sırayı Çimsa- Asmay inşaat ve Arbel paylaştı.

Nuh Yüksel Güngör “Mersin"ine Havaalanı yapılırsa konut satışı artar

Mersin"ne havaalanı yapılırsa geçen yıl yabancılara 350 daire sattıklarını bu yıl ise kriz nedeniyle 250 daire satışı hedeflediklerini belirten Nuh Yüksel Güngör Mersin"ne bir hava alanı yapılması halinde kentin daha hızlı gelişe bilceğini söyledi Sinan İnşaat Ceosu Nuh Yüksel Güngör, Mersinde konut satışlarının yeterince artmamak sebebebini ulaşım zorluklarına bağladı.

Mersin"de bir havaalanı olması halinde Çok farklı bir tablo ulaşacağına işaret eden Nuh Yüksel Güngör, “ Artık Antalya Alanya gibi yerlerde denize sıfır arazi kalmadı ve evler iç kesimlere yapılıyor. Mersin ise deniz kenarındaki evklerin güzel havası ve tarihi ile öne çıkıyor ve yabancı alıcılar için Cazibesi gün geçtikçe artıyor. Ancak en büyü k sorun ulaşım Mersin"ne bir hava alanaı yapılması halinde benim tek bir şirketim yılda en az 500 -600 daire satışı gerçekleştirir.” dedi

Mersinde yaptığı büyük site inşaatlarıyla tanınan Sinan inşaat yurt içinde olduğu kadar yurt dışındada konut satıyor.Ekonomik krizin çıkış noktasını inşaat sektörü olmasına rağmen yaptıkları çalışmalarla oluşan olumsuz tapladan en az düzeyde etkilenmemeye gayret gösterdiklerini işaret eden CEOSU Nuh yüksel Güngör, geçmişte 4-5 fuara katılıyorsak bu yıl yurt dışında Belçika, Hollanda, Almanya, İngiltere, Danimarka ve Rusya"da düzenlenen en 7-8 fuara katılmayı başladık. Tanıtmlara ağırlık verip yaptığımız inşaatlarda müşterilerimize yenilikler sunarak, satış grafiğimizi düşürmemeye gayret gösteriyoruz diye konuştu.

Kayseri"de 27 yıl önce İnşaat sektörüne adım attıklarını Kayserili olan Mimar sinan"ın anısına Şirketide Sinan inşaat kurduklarını anlatan Nuh Yüksel Güngör 4 yıl sonmra Mersin"e gelerek, çalışmalarına burada devam ettiklerini geçmiş yıllara götre günümüzde çalışma tempolarını daha çok arttırmak durumunda kaldıklarını işaret eden Nuh Yüksel Güngör, Artık daha fazla emlakçıyla görüşmeye başlatıklarını tanıtım atağına geçtiklerini bunun yanında tkrizden daha az etkilenmek adına masrafları en aza iinderebilmek için gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi 600 siğortalı çalışan ile falieytlerini sürdürdüklerine değinen Nuh Yüksel Güngör, son olarak Mersin Çeşmelide 400 daireden oluşan Liparis Klindires Tatil sitesi ile Ankara Bahçeli Evlerde bir iş Merkezi İnşaatına devam ettiklerini bildirdi.

İş Merkezinin Temmuz Ayında tamamlanarak, Satışa sunulacağını açıklayan Yüksel Güngör, 2007 başlayan yazlık konutların ise 2010 Haziran!ında tamamlanacağını dile getirdi. Ankara"da yapımı devam eden İş merkezinin 12 bin metre kare kapalı alan üzerine kurulduğunu ve 4 katlı olacağını anlatan Yüksel Güngör, İnşaatın alt katının alış veriş merkezi üst katlarının ise büro ve düklardan oluşacağını açıkladı. Ankara"nın yanı sıra İstanbul"a açılmak istediklerini kaydeden Nuh Yüksel Güngör, İstanbul"da bir ofis açarak, 2010"dan itibaren inşaatlarını bu kentdede taşımak istediklerini söyledi.