Mersin ve Tarsus'ta görev yapan 9 okul öncesi öğretmenin öğrencileri ile birlikte yer aldıkları bir eTwinning projesi olan ‘’Atmıyoruz Oynuyoruz" projesi eğlenceli ve güzel etkinliklerle çocukları hayata dahil ediyor.

Projeyle birlikte 3-6 yaş arası çocukların çevreye duyarlı olmaları sağlanırken, çevreyi ve doğayı tanıma fırsatı sunularak artık malzemeleri değerlendirerek kendi oyun ve oyuncaklarını hazırlamaları sağlanıyor. etwinning projesiyle çeşitli etkinlikler yapılarak çocukların tüm gelişim alanlarının desteklenmesi hedefleniyor.

Projede görev alan öğretmenler ise şöyle; Atiye Taş (Tarsus Borsa İstanbul İlkokulu), Ebru Gündüç (Yenişehir Dumlupınar Anaokulu), Fatma Arslan (Tarsus Borsa İstanbul İlkokulu), Figen Eker (Tarsus Borsa İstanbul İlkokulu), İmer Üstün (Akdeniz Zeki Sabah İlkokulu), Leyla Sümbül Bozar (Akdeniz Abdullah Şahutoğlu İlkokulu), Sabriye Kahraman Kılınç (Mezitli 23 Nisan Anaokulu), Sema Aktaş (Toroslar Atatürk İlkokulu) ve Zeliha Yılmaz (Çamlıyayla Anaokulu).

eTwinning Nedir?

eTwinning Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur.

eTwinning, iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır.

2005 yılında Avrupa Komisyonunun öğrenme Programının ana hareketi olarak başlatılan eTwinning, 2014 yılından bu yana AB Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor programi olan Erasmus+'a, sıkı bir şekilde entegre edilmiştir.

eTwinning'nde şu anda 937 Bin 27 öğretmen, 217 Bin 723 Okul ve 122 Bin 708 proje bulunmaktadır.