Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 10 yıldır halka yaptıkları hizmetin karşılığını 28 Mart seçimlerinde fazlasıyla aldıklarını söyledi.

Halkın karşısına inandırıcı ve kalıcı projelerle çıkamayanları vatandaşın sınıfta bıraktığını belirten Kocamaz,"Tarsus'a yapacağımız hizmette Ankara engel çıkartmasın yeter", dedi.

Tarsus halkına verdikleri sözleri yerine getirmek için kolları sıvayıp çalışmalara başladıklarını dile getiren Başkan Burhanettin Kocamaz, Tarsus'un hem ekonomisine yön verecek, hem de işsizliğe çare olacak 5 ana projeyi yaşama geçireceklerini söyledi.

Kocamaz, İhtisas Sanayi Siteleri ile Berdan Islah Projesinin öncelik taşıdığını belirtti.  Tarsuslular tarafından üçüncü kez Belediye Başkanlığı görevine getirilen Burhanettin Kocamaz, seçim çalışmalarının geride kaldığını belirterek Tarsus'a hizmet için kolları sıvadıklarını söyledi.

Birlikte çalışacağı 19 belediye Meclisi Üyesi, İl Genel Meclis Üyeleri ve İlçe Başkanı Halim Bozgaç ile birlikte MHP Tarsus İlçe binasında basın toplantısı düzenleyen Kocamaz, seçim çalışması sırasında halka verdikleri sözleri tek tek yerine getireceklerini ifade etti.

Tarsus'un altyapı sorununu büyük ölçüde çözdüklerini dihe getiren Kocamaz, çözülmesi gereken en önemli sorunun işsizlik olduğunu vurguladı. Tarsus halkının, seçimlerde yalana dolana değil hizmetten yana tavrını koyduğunu hatırlatan Başkan Kocamaz, "Halkın önüne kalıcı ve inandırıcı projelerle çıkamayanlar sınıfta bırakıldı.

Bizim ise üzerimize üçüncü kez daha ağır bir yük yüklendi, daha fazla hizmet üretmemiz istedi. Halkımın isteğini yerine getirmek ise benim ve arkadaşlarımın boynunun borcudur", dedi. Tarsus için yeni ve temiz bir sayfa açarak göreve başladıklarını kaydeden Kocamaz, kentin ekonomisine direkt olarak etki edecek 5 ana projelerine start vereceklerini belirterek projelerini şöyle açıkladı:  

HALKA SÖZ VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTACAĞIZ

"Tarsus'ta hayata geçireceğimiz 5 ana projemizin başını Tarsus'taki bir çok esnafı bir çatı altında toplayarak gelir düzeylerini yükseltecek, İhtisas Sanayi Siteleri oluşturuyor.

Bunu Berdan Havzası Islah Projesi takip ediyor. Bu proje ise Tarsus'un çehresini değiştirecek önemli bir projedir. Belki Berdan Havzası Projesi bir iki dönemde bitecek bir olay olmaya bilir ancak, istimlak ve inşaatların başlamasıyla Tarsus daha bir güzelleşecek, yaşam standardı yükselecektir.

Diğer projelerimizi ise Turizm, Tarsus Üniversitesi ve Fuarcılık takip etmektedir. Tüm bunları yaşama geçirdiğimizde kentteki 35 bine yakın işsiz ordusunu da büyük ölçüde azaltmış olacağız.

ANKARA BİZE ENGEL OLMASIN  

Yeni çıkartılacak olan Yerel Yönetim Yasası'nın belediyeleri rahatlatacak gelir kaynakları bulunduğunu hatırlatan Başkan Kocamaz, hükümetten beklentileriniz var mı şeklindeki bir soruya "Türkiye'de gerçek adaletin uygulanmasından yanayım.

Adalet lafta ve seçim meydanlarında kalmasın. Bir çok belediyenin borcunun silineceği yolunda sözler dolaşıyor. Bizim borcumuz yok. Eğer bu yapılırsa benden çok Tarsus halkını üzer. Tarsus'a yapacağımız hizmetlerde Ankara bize engel çıkartmasın, biz hizmetlerimizi sürdürürüz", dedi.