İş-Kur Mersin İl Müdürü Tevfik Bayhan, İş-Kur bünyesinde bin 900 TL maaşla çalıştırılmak üzere 'İş ve Meslek Danışmanı'nın alınacağını bildirdi.

Bayhan, Tarsus Haber muhabirine yaptığı açıklamada, işe alınacak kişilerin ilk olarak eğitime tabi tutulacağını belirterek, "Türkiye genelinde 3 bin 500, Mersin il genelinde de 400 kişiyi eğitimden geçireceğiz.

Bu eğitimlere katılabilmek için kişinin İş-Kur'a kayıtlı işsiz bir birey olması, en az lisans mezunu olması ve 2010 Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndaki (KPSS) 3 puan türünden en az 70 puan alması gerekmektedir. Bu şartları yerine getiren kişiler eğitimlere katılabilmek amacıyla başvurularını yapabilirler. Gerekli olan başvurular internet üzerinden ve İş-Kur Müdürlüklerinden gerçekleştirilebilir" dedi.

İş-Kur'a yapılan başvuruların, kişilerin KPSS puanına göre sıralandırılacağını kaydeden Bayhan, "Eğitimlere katılmak isteyen kişileri KPSS'den aldıkları puanlara göre sıralayacağız.

Sıralama sonrasında asil ve yedek kursiyerleri 360 saatlik bir eğitimden geçireceğiz. Eğitime katılan kursiyerlerimize günlük 15 TL cep harçlığı veriyoruz. Bunun yanında da genel sağlık sigortalarını yapıyoruz. Eğitim süresinin sonunda, Mesleki Yeterlilik Kurumu'na akredite olmuş bir kurumun organizatörlüğünde kursiyerlerimiz sınava alınacak.

Bu sınavın ardından da başarılı olan kursiyerlerimize, dünya çapında geçerliliği bulunan 'Mesleki Yeterlilik Belgesi' verilecek. Eğitim ve sınavın sonrasında tercihlerini yaparak Türkiye'nin çeşitli illerinde işe başlayacak olan 2 bin İş ve Meslek Danışmanımıza da bin 900 TL civarında ücret ödeyeceğiz" diye konuştu.

Bayhan, işsiz vatandaşları uygulamayı takip etmeleri konusunda uyardı.