Tarsus'ta Üzüm Festivali Coşkusu
Tarsus'ta Üzüm Festivali Coşkusu
Tarsus'ta bu yıl 30.su düzenlenen geleneksel Üzüm ve Kültür Festivali çeşitli etkinliklerle kutlandı.
75. Yıl Açıkhava Gösteri Merkezinde gerçekleşen "Üzüm ve Kültür Festivali" Gösteri Merkezinde düzenlenen "Üzüm ve Kültür Festivali" Mersin Büyükşehir Belediyesi folklor ekibinin gösterisi ile başladı.
Festival töreninde bir konuşma yapan Tarsus Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Tarsus'ta 200 bin dekarlık alanda bağcılık yapıldığını ve bu yıl 250 ile 300 bin ton arasında üzüm rekoltesi beklendiğini söyleyerek, "Son yıllarda bilinçli çiftçiliğin artmaya başlaması, çiftçilerimizin daha fazla kazanması, ürünlerin daha kaliteli olması ve bu verimli toprakların hakkının verilmesi açısından çok sevindirici bir gelişme olarak öne çıkmaktadır" dedi.
Festival kapsamında Türkiye'de ilk defa "En İyi Bayan Traktör Sürücüsü" adlı yarışma düzenlendi. Kıyasıya geçen yarışmaya katılan 18 kadın, traktör direksiyonunda ne kadar iyi olduklarını sergilerken, Hacıhamzalı köyünden Aslı Aslan birinci, Sıraköy'den Hatice Topal ikinci, Taşçılı köyünden Büşra Doğan üçüncü oldu.
"En İyi Üzüm Yetiştiricisi" dalında ise Taşkuyu köyünden ise Ali Gök birinci, Sayköy'den Halim Yılmaz ikinci, Tepeköy'den Veli Çakıcı üçüncü oldu.
Yarışmada dereceye girenlere para, altın, beyaz eşya ve alışveriş çeki verildi.
Daha sonra Abdi Çemen, Yudum ve Murat Başaran söyledikleri şarkılar ile gösteri merkezinde bulunan izleyicilere güzel anlar yaşattılar. Gecenin finalinde ise 10. Yıl marşı eşliğinde havai fişek gösterisi gerçekleştirildi. Festivalde Mersin'de takviye olarak polis gelirken, gecede 450 polis görev aldı.