Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Tarsus'ta Bir Kişide Şarbon Hastalığı Tespit Edildi

YAŞAM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.10.2009 - 00:00, Güncelleme: 01.01.1970 - 02:00 1623+ kez okundu.
 

Tarsus'ta Bir Kişide Şarbon Hastalığı Tespit Edildi

Tarsus'ta Bir Kişide Şarbon Hastalığı Tespit Edildi
Serhan Geçim'in Haberi Tarsus'ta bir kişide "Şarbon Hastılığı" nın tespit edildiği bildirildi. MerHA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Mersin'in Tarsus İlçesi'ne bağlı Sağlıklı köyünde ruhsatsız bir kasabın yanında çalışan bir kişinin koyun keserken parmağını kesmesi sonucu hayvandan bulaşan şarbon hastalığı nedeniyle Adana Başkent hastanesinde tedavi altına alındığı kaydedildi. Tarsus Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan yaptığı açıklamada, Sağlıklı köyünde Sadullah Parlat.'ın sahibi olduğu kasap dükkanında çalışan Rıdvan Yıldırım adlı kişinin koyunu keserken parmağını da kestiğini ve koyunun kanından şarbon hastalığı kaptığını kaydederek, Yıldırım'ın Adana Başkent Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındığını belirtti. Yaptıkları incelemede kesilen şarbonlu hayvanın Adana'dan getirilen bir koyun olduğunun belirlendiğini kaydeden Kaymakam Gödekmerdan, Tarım Müdürlüğü ekiplerinin Sağlıklı köyü başta olmak üzere tüm köylerde şarbon hastalığına karşı kontrol çalışması başlattıklarını bildirdi.
Tarsus'ta Bir Kişide Şarbon Hastalığı Tespit Edildi

Serhan Geçim'in Haberi

Tarsus'ta bir kişide "Şarbon Hastılığı" nın tespit edildiği bildirildi.

MerHA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Mersin'in Tarsus İlçesi'ne bağlı Sağlıklı köyünde ruhsatsız bir kasabın yanında çalışan bir kişinin koyun keserken parmağını kesmesi sonucu hayvandan bulaşan şarbon hastalığı nedeniyle Adana Başkent hastanesinde tedavi altına alındığı kaydedildi.

Tarsus Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan yaptığı açıklamada, Sağlıklı köyünde Sadullah Parlat.'ın sahibi olduğu kasap dükkanında çalışan Rıdvan Yıldırım adlı kişinin koyunu keserken parmağını da kestiğini ve koyunun kanından şarbon hastalığı kaptığını kaydederek, Yıldırım'ın Adana Başkent Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındığını belirtti.

Yaptıkları incelemede kesilen şarbonlu hayvanın Adana'dan getirilen bir koyun olduğunun belirlendiğini kaydeden Kaymakam Gödekmerdan, Tarım Müdürlüğü ekiplerinin Sağlıklı köyü başta olmak üzere tüm köylerde şarbon hastalığına karşı kontrol çalışması başlattıklarını bildirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.