Tarsus Tren Garına Tüp Geçit Projesi
Tarsus Tren Garına Tüp Geçit Projesi
AK Parti Tarsus İlçe Başkanı Ali Aydoğan, Tarsus tren garına yayalar için tüp geçit yapılması için çalışma başlattıklarını söyledi.
AK Parti Tarsus İlçe Başkanı Ali Aydoğan, Tarsus tren garına yayalar için tüp geçit yapılması için çalışma başlattıklarını söyledi.
Aydoğan, “Her gün 6.000-7.000 yolcunun Adana-Mersine hareket ettiği, gece 12’ye kadar toplam 52 trenin çalıştığı (26 tren Mersin-26 tren Adana) ve Adana’dan Mersin’e 43 dakikada varan hızlı trenlerin ve bir çok yük treninin geçtiği Tarsus Garında vatandaşlarımızın karşılıklı gidip gelen trenler arasında tehlikeli bir şekilde karşıdan karşıya geçtikleri ve trenlere binip-indikleri gözlenmektedir.
Böylesine tehlikeli bir ortamda; karşılıklı geçişlerin ve çift yönlü trenlerin rahat ve güvenli olarak Tarsus Garından yolcu alıp-indirmelerini sağlamak modern alt geçit projesi yetkililerce DDY Genel müdürlüğüne sunulmuş olup (Proje değeri 750.000 TL) onay aşamasında olduğunu konusunda araştırma yapılmış olup projenin yapılması ve Tarsus halkına kazandırılması konusunda gerekli çalışma yapılacaktır” dedi.



