St.Paul Anıt Müzesinde 62 Ayin Yapıldı

YAŞAM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.07.2012 - 23:21, Güncelleme: 01.01.1970 - 02:00 1448+ kez okundu.
 

St.Paul Anıt Müzesinde 62 Ayin Yapıldı

Tarsus'ta bu yılın ilk yarısında kentimizi ziyaret eden yabancı turistler aynı zamanda dini inaçları gereği ayin yapmayı da ihmal etmediler.
  Hristiyan dinine mensup yabancı turistlerin ayinlerine ev sahipliği yapan St.Paul Anıt Müzesinde bir çok ülkeden seyahat acenteleri ile gelen gruplar altı aylık dilimde 62 dini ayin gerçekleştirdiler. Bilindiği üzere St.Paul Anıt Müzesi, İncil’de iki kez Tarsuslu olduğunu yineleyen St. Paul adına mutlaka değişik dönemlerde kiliseler yapılmıştı. Ancak bunlardan herhangi bir iz bulmak mümkün değildir. Tarsus’ta bugün onun adını taşıyan tek kilise ise, kentin güneyinde 20. yüzyılın başlarına değin Hıristiyan cemaatin yaşadığı Cami-i Nur Semti’ndedir. Yapım tarihi kesin olmamakla birlikte 18. yüzyılın son çeyreğinde ve doğu batı yönünde, üç sahınlı olarak inşa edilmiştir. Esas girişi batıdaki revaklı bölümden sağlanmaktadır. Oldukça sade bir mimari tarzı yansıtırken, iç süslemelerinde belki de yerli bir kaç ressamın boyadığı resimler yer almaktadır. Tavanda Hz. İsa, Yohanna, Matta, Luca ve Marcos’un freskleri ve “İlahi Göz” tavanın merkezinde yer almaktadır. Apsisin üzerinde bulunan daire şeklindeki ışıklıkların her iki yanında ise melekler tasvir edilmiştir. Uzun dönem askerlik şubesi olarak kullanılan ve günümüzde restorasyonu tamamlanan yapının üzeri kırma çatı ile kapatılmıştır. Doğu bölümünde oval bir çıkıntı oluşturan apsisin üzerinde ise yarım daire şeklinde üç kubbe yer alır. Yapının kuzeydoğu köşesinde ise çan kulesi bulunmaktadır.  
Tarsus'ta bu yılın ilk yarısında kentimizi ziyaret eden yabancı turistler aynı zamanda dini inaçları gereği ayin yapmayı da ihmal etmediler.

 

Hristiyan dinine mensup yabancı turistlerin ayinlerine ev sahipliği yapan St.Paul Anıt Müzesinde bir çok ülkeden seyahat acenteleri ile gelen gruplar altı aylık dilimde 62 dini ayin gerçekleştirdiler.

Bilindiği üzere St.Paul Anıt Müzesi, İncil’de iki kez Tarsuslu olduğunu yineleyen St. Paul adına mutlaka değişik dönemlerde kiliseler yapılmıştı. Ancak bunlardan herhangi bir iz bulmak mümkün değildir.

Tarsus’ta bugün onun adını taşıyan tek kilise ise, kentin güneyinde 20. yüzyılın başlarına değin Hıristiyan cemaatin yaşadığı Cami-i Nur Semti’ndedir.

Yapım tarihi kesin olmamakla birlikte 18. yüzyılın son çeyreğinde ve doğu batı yönünde, üç sahınlı olarak inşa edilmiştir. Esas girişi batıdaki revaklı bölümden sağlanmaktadır.

Oldukça sade bir mimari tarzı yansıtırken, iç süslemelerinde belki de yerli bir kaç ressamın boyadığı resimler yer almaktadır.

Tavanda Hz. İsa, Yohanna, Matta, Luca ve Marcos’un freskleri ve “İlahi Göz” tavanın merkezinde yer almaktadır. Apsisin üzerinde bulunan daire şeklindeki ışıklıkların her iki yanında ise melekler tasvir edilmiştir.

Uzun dönem askerlik şubesi olarak kullanılan ve günümüzde restorasyonu tamamlanan yapının üzeri kırma çatı ile kapatılmıştır.

Doğu bölümünde oval bir çıkıntı oluşturan apsisin üzerinde ise yarım daire şeklinde üç kubbe yer alır. Yapının kuzeydoğu köşesinde ise çan kulesi bulunmaktadır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.