Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Başkan Ömer Kurnaz, Aile Yardımı Emeklilikte de Devam Etsin

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.02.2020 - 22:10, Güncelleme: 01.01.1970 - 02:00 1878+ kez okundu.
 

Başkan Ömer Kurnaz, Aile Yardımı Emeklilikte de Devam Etsin

"Çalışırken Ödenen 'Aile Yardımı' Emeklilik Döneminde de Devam Etsin"
Türkiye Emekliler Derneği Tarsus Şube Başkanı ve Genel Merkez Mali sekreteri Ömer Kurnaz, çalışırken ödenen "aile yardımı"nın emeklilik döneminde de devam etmesini istedi. Kamu çalışanlarına ve toplu iş sözleşmesi (TİS) kapsamındaki işçilere aile yarımı yapıldığını ifade eden Başkan Ömer Kurnaz, "Kamu çalışanlarına bu yıl 332 lira olarak ödenen aile yardımı, işçilerin TİS kapsamında faklı miktarda aldı. Aileye verilen bir değer olarak gördüğümüz aile yardımı, çalışmayan eşler için mutfak harcamalarına ufak bir katkı niteliğindedir. Ama çalışırken ödenen aile yardımı emekli olunduğunda kesiliyor. Bu durum, emekli olduktan sonra geliri azalan vatandaşlarımızın, gelirinin bir kalem daha azalmasına yol açıyor. Bu sebeple, aile yardımının emeklilik döneminde de devam etmesini sağlayacak mevzuat değişikliklerine gidilmesini istiyoruz." dedi. Aile yardımı sayesinde emeklilerin cebine ek bir gelirin gireceğini  sözlerine ekleyen Başkan Ömer Kurnaz, bu gelirin "emeklilerin ufak bir yarasına merhem" niteliğinde olacağını kaydetti. Türkiye Emekliler Derneği Tarsus Şube Başkanı ve Genel Merkez Mali sekreteri Ömer Kurnaz, Emeklilerin geçinebilmesi ve ailenin varlığını korunabilmesi için emeklilik döneminde benzer ödemelerin önemli. Daha önce başta banka promosyonu ve bayram ikramiyesi verilmesi olmak üzere emeklilerimizin yararına adımlar atan hükümetin, bu konudaki talebi de dikkate alacağına inanıyoruz." şeklinde konuştu.
"Çalışırken Ödenen 'Aile Yardımı' Emeklilik Döneminde de Devam Etsin"
Türkiye Emekliler Derneği Tarsus Şube Başkanı ve Genel Merkez Mali sekreteri Ömer Kurnaz, çalışırken ödenen "aile yardımı"nın emeklilik döneminde de devam etmesini istedi.

Kamu çalışanlarına ve toplu iş sözleşmesi (TİS) kapsamındaki işçilere aile yarımı yapıldığını ifade eden Başkan Ömer Kurnaz, "Kamu çalışanlarına bu yıl 332 lira olarak ödenen aile yardımı, işçilerin TİS kapsamında faklı miktarda aldı.

Aileye verilen bir değer olarak gördüğümüz aile yardımı, çalışmayan eşler için mutfak harcamalarına ufak bir katkı niteliğindedir. Ama çalışırken ödenen aile yardımı emekli olunduğunda kesiliyor.

Bu durum, emekli olduktan sonra geliri azalan vatandaşlarımızın, gelirinin bir kalem daha azalmasına yol açıyor. Bu sebeple, aile yardımının emeklilik döneminde de devam etmesini sağlayacak mevzuat değişikliklerine gidilmesini istiyoruz." dedi.

Aile yardımı sayesinde emeklilerin cebine ek bir gelirin gireceğini  sözlerine ekleyen Başkan Ömer Kurnaz, bu gelirin "emeklilerin ufak bir yarasına merhem" niteliğinde olacağını kaydetti.

Türkiye Emekliler Derneği Tarsus Şube Başkanı ve Genel Merkez Mali sekreteri Ömer Kurnaz, Emeklilerin geçinebilmesi ve ailenin varlığını korunabilmesi için emeklilik döneminde benzer ödemelerin önemli.

Daha önce başta banka promosyonu ve bayram ikramiyesi verilmesi olmak üzere emeklilerimizin yararına adımlar atan hükümetin, bu konudaki talebi de dikkate alacağına inanıyoruz." şeklinde konuştu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.