Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Tarsus Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TASİAD) konuğu oldu ve karşılıklı fikir alış verişinde bulundu.

Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, toplantıya ev sahipliği yapan İşadamı Yakup Ateş'in işyerindeki biraraya geldiği TASİAD Başkanı Faruk Yalnız ve Yönetim Kurulu üyelerine, ''Tarsus'un geleceği çok aydınlık. Özellikle önümüzdeki 10 yıl içinde her bakımdan kalkınmış, insanlarının refah düzeyi çok daha yüksek olacak. Bize düşen bu süreci en iyi şekilde yönetmektir'' dedi.

TASİAD'ın Tarsus'un çok önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu, kent halkının sivil dinamikleriyle bir bütün olması halinde aşamayacağı engel olmadığını belirten Güldibi, Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi, Çukurova Bölgesel Havaalanı, Lojistik köy, Gülek Karboğazı Turizm Bölgesi, İnanç turizmi, eko turizmi, deniz, güneş, yayla ve kış turizmi ile Türkiye'nin çekim merkezi konumuna ulaşacağını kaydetti.

Güldibi, restorasyonu tamamlanan eski Tarsus Evleri'nin 'Butik Otel' olarak bir an önce turizme açılmasını, Saint Paul Kuyusunun bulunduğu bölgede, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından şimdiye kadar 26 adet eski Tarsus Evi'nin dış cephe giydirildiğini, 6 adet eski Tarsus Evi'nin ise tamamen restore edildiğini belirterek, bugüne kadar restorasyon çalışmalarına bir milyon 260 bin lira ödendiğini, şu anda restorasyon çalışması yapılması beklenen evlerin ön keşif bedelinin bir milyon 700 bin lira dolayında olduğunu söyledi.

Eski Tarsus Evleri'nin, Türk sivil mimarisinin en önemli eserlerinden biri olduğunu, bunları gelecek kuşaklara en iyi şekilde taşımak ve bunun yanında yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunmak istediklerini vurgulayan Güldibi, eski Tarsus Evleri'nin butik otel, restaurant, kafeterya ve salon gibi sosyal tesis olarak turizmde en iyi şekilde değerlendirileceğini dile getirdi.

Tarsus Sanayici ve işadamları Derneği Başkanı Faruk Yalnız ise, TASİAD olarak, kentin ekonomik, sosyal, kültürel ve turizm yönünden kalkınması ve gelişmesi için büyük bir özveriyle çalışmaya devam ettiklerini söyledi.