Ekonomi Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan, Tarsus’ta TAGİD’in ödül töreninde başarılı ve girişimci İşadamlarına ödül dağıttı ve yaptığı konuşmada, ''Ekonomide Milli Mücadele yaşıyoruz.

500 milyar dolar ihracat hedefimiz var ve biz bu hedefe ulaşacak güçteyiz. İşadamlarının Olduğu Her Yerde Bulunmak Boynumun Borcudur'' dedi.

2013 Akdeniz Oyunları'nın Mersin ve Tarsus için çok önemli bir kazanç olduğunu ifade eden Zafer Çağlayan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Akdeniz Oyunları bir haftada yapılacak bir etkinlik değil. Şimdiden inşaatlarına başlandı. Tesisler Mersin'in geleceğini oluşturuyor. Akdeniz Oyunları tesislerinin ekonomik bir değer teşkil etmesi Tarsus açısından da önemli. Çukurova Havaalanının önemini biliyoruz. Çok kısa bir sürede temelini atacağız. Bu havaalanı yapıldığında bu işten en fazla kazanan Tarsus olacak. Buraya gelen turist, tüccar sayısı artacak. Tarsus-Kazanlı Turizm Projesi Tarsus'u ve Mersin'i kitle turizminin başkenti yapacak. Tarsus'u ve Mersin'i böyle bir geleceğe hazırlıyoruz.''

Bakan Zafer Çağlayan'a konuşmasının ardından TAGİD Başkanı Faruk Kıraç tarafından bir tablo hediye edildi.

Etkinlikte Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın yanı sıra, AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, başarılı yatırımcı, girişimci ve ihracatçılarına oluşan işadamlarına şilt verdi.

'Toplumsal Birlik Ve Huzuru Sağlama Ödülü' Tarsus Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy'a, 'En İyi Yatırım Ödülü' Medical Park Hastanesi adına Mustafa Düzgider'e, 'Yurtdışı Yatırım Ödülü' Alıcı Profil A.Ş. Süleyman Alıcı'ya, 'Ulusal Markalaşma Ödülü' Okyay Helva A.Ş. İbrahim Ethem Tanrıkulu'ya, 'Vefa Ödülleri'ni almaları için Mehmet Kılıç ve Oğulları A.Ş. adına Mehmet Kılıç ile Hıdıroğlu A.Ş. adına Ramazan Hıdıroğlu'na verilirken, 'Girişimcilik Ödülü'ne TRS Gıda Mehmet Eren, 'Yılın İşadamı Ödülü'ne de Seçil Kauçuk A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Koç layık görüldü. 'Çevreye Duyarlılık Ödülü'nün sahibi Teknik Masura A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kıraç olurken, 'En İyi Yatırım Ödülü' KTM Grup adına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kadir Canlı'ya, 'Tarsus Tanıtımına Katkı Ödülü' Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a, 'Tarsus TAGİD Özel Ödülü' de Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi'ye verildi.

Ödül gecesine AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Gülek Belediye Başkanı Tekin Çelik, Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, AK Parti Mersin il Başkanı Mekin Merter Salt, AK Parti Tarsus ilçe Başkanı Hakkı Meniz, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü, Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, Ticaret Borsası Başkanı Bekir Kaya ile TAGİD üyeleri, PÜİS Başkanı Mustafa Yavuz ve davetliler katıldı.