Sağlık alanındaki düzenlemeleri protesto etmek ve sorunlarını dile getirmek isteyen eczacılar Mersin’de yürüyüş yaparak taleplerini dile getirdiler.

Açıklama yapan Mersin Eczacılar Odası Başkanı Hüseyin Şimşek, hastalar için sağlık hakkı, kendileri için huzurlu bir çalışma ortamı istediklerini belirtti. Eyleme Tarsus’tan da eczacılar katıldı.

Mersin Eczacılar Odası tarafından organize edilen yürüyüşte, Hastane Caddesi'nde toplanan eczacılar, "vatandaş uyuma sağlığına sahip çık", "muayene katkı payı, kalmadı vatandaşın sağlık hakkı" şeklinde sloganlar atarak yürüyüşe geçti.

Beyaz önlükleri ve kollarında siyah bantlarla eyleme katılan eczacılar, "Acıyı hastamızla birlikte çekiyoruz", "Medula çalışmaz, hasta ilaç alamaz" gibi çeşitli pankartlar taşıyarak, Mersin Devlet Hastanesi önüne kadar yürüdü.

Çevredeki vatandaşların korna çalarak ve alkışlayarak destek verdiği eylemde eczacılar Çevik Kuvvet tarafından yoğun koruma altına alınan AKP Akdeniz İlçe Parti Binası’nın önünden geçerken seslerini daha da yükseltti. Hastane önünde Mersin Eczacılar Odası Başkanı Hüseyin Şimşek eczacılar adına bir açıklamada bulundu. 

Şimşek, hastalar için sağlık hakkı, kendileri için huzurlu bir çalışma ortamı istediklerini belirterek, "Eczanelerimizin varlıklarını sürdürebileceği yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesini istiyoruz. Dayatmalardan, baskılardan, angaryalardan bıktık, artık bunlara son verilmesini istiyoruz. Kısacası yaşatmak için yaşamak istiyoruz" dedi.