Demokratik Sol Parti Tarsus İlçe örgütünde büyük huzursuzluk olduğu kaydedildi.

Belediye Başkan aday adayı olmak için ilçe örgütüne müracaatı bile bulunmayan Avukat Salim Kundak’ın DSP Genel Merkezince Tarsus Belediye Başkan adayı olarak atandığını bildirmesine büyük tepki gösteren Tarsus İlçe teşkilatı “Demokratik olmayan bu durum düzeltilmez ise 5 aday adayı dururken müracaatı olmadığı halde aday gösterilen kişiye destek vermemiz mümkün değildir”, dediler.

Salim Kundak’ın genel merkez tarafından Tarsus Belediye Başkan adayı olarak atandığının bildirilmesi üzerine İl Başkanı Musa Kara’yı Tarsus’a davet ederek örgütün tepkisini ilettiklerini belirten DSP Basın sözcüsü Ayhan Özkurt sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“DSP’den Tarsus Belediye Başkan aday adayı olan Ali Şükrü Mıstık, Selçuk Say, Sinan Arıbaş, Fennünüsa Ulum ve Ali Kocamaz dururken Salim Kundak’ın genel merkez tarafından belediye başkan adayı olarak gösterilmesi büyük tepki topladı.

İtirazımızı il başkanı Musa Kara’ya bildirdik. Bu olumsuz durumun düzeltileceğine inanıyoruz. Aksi halde DSP’nin seçimlerde başarılı olması çok zor görünmektedir”,diye konuştu.