Çalışmalarını 1998-1999 tiyatro sezonundan beri sürdüren çağrışım Tiyatrosu, yeni sezonda perdelerini; Guilherme FIGUEIREDO'nun yazdığı Nihat Çapar'ın yönettiği EZOP (AISOPOS) isimli oyunla açıyor.

Brezilyalı yazarın 2 bölümlük heroyik komedyası, fabl türünün yaratıcısı olarak kabul edilen Ezop'un, köle olarak bir filozofun evine getirilmesiyle başlar. Günümüzde de benzer iktidar hırslarının, köleliğin, egoizmin, mülkiyet hırsının servet avcılığının ''köleleştirdiği'' insanların-elde edilebilecek ne varsa sahip olma güdüsünün temellerinin atıldığı tarihe uzanan Ezop oyunu, tüm dünyevi hırslarından arınmış, özgürlüğünü kazanma uğruna mücadele veren Ezop'un çarpıcı hikâyesiyle son bulur.

Mart Programı

4 Mart Atalar

19 Mart Silifke

21 Mart Antakya

22 Mart İskenderun

23 Mart Antakya

26 Mart Tarsus

ÇAĞRIŞIM TİYATROSU

1998 yılında Tarsus’ta kurulmuş ve 1998-1999 tiyatro sezonundan beri, 15 çerçeve sahne oyunu sahnelemiş bir ekiptir. 2008-2009 tiyatro sezonunda ise, Mersin’de faaliyet gösteren w. SHAKESPEARE Cafe Bar & Theatre’da ‘’bar performansı’’ adı altında Anton çEHOV, Jean TARDIEU, Dejan DUKOVSKI gibi yazarların oyunlarını sahneleyerek, bölge genelinde bir ilke öncülük etmiştir.