00001 – 10 Ocak 1994 - Belediye Çalışanları Veresiye Yaşıyor

Tarsus Belediye Başkanı Bedrettin Sarpkaya; “Tarsus’a çağ atlattık, günümüzde milyarlardan söz etmek yanlıştır” deyip dursun

Sarpkaya’nın mega hizmetlerini (!) anlatabilmek için milyonlarca lira vererek binlerce takvim bastırıp dağıtmasına tepki gösteren işçiler “çoluk çocuklarımızı düşünmediler bile”, dediler.

Tarsus Belediye Başkanı Bedrettin Sarpkaya yaptığı yanlış uygulamalar yüzünden çırpındıkça batıyor.

Tarsus halkına vaat ettiklerinin tersini uygulayarak belediye teknesinin su almasına yol açan Sarpkaya, battığının farkına vara vara “Tarsus’a çağ atlattık”, “Günümüzde milyarlardan söz etmek yanlıştır”, demekten geri kalmıyor.

Milyarları devirip trilyonlarına rağmen işçilerini yeni yıla buruk girdirdi.

Belediye Başkanı Sarpkaya’nın mega hizmetlerini anlatabilmek için milyonlarca lira vererek binlerce takvim bastırıp dağıtmasına tepki gösteren işçiler “Çoluk çocuklarımızı düşünmediler bile” diye dert yandılar.

Tarsus’a çağ atlattığını söyleyen Belediye Başkanı’nın işçi ücretlerini ödeyememesine bir anlam veremediklerini belirten bazı belediye işçileri “Sarpkaya mega hizmetleri ile övünüp duruyor ama vatandaşın ve işçilerin halini düşünmüyor.

Evlerini yağmur suyu basan insanların çektiği çileyi görmüyor. Bile bile en pahalı suyu içiriyor. Toplu taşıma ve ekmek ücretlerine yapılan zamlara aldırış etmiyor. Biz işçilerin halini de düşünmüyor.

Trilyonlardan bahseden Sarpkaya yeni yıla girerken işçi ücretlerini ödemiyor. Verdiği küçük avanslarla işçileri uyuttu. Hala ücretleri ödemedi.

Aynın 15’inde 2 aylık ücret alacağımız olacak. İki aylık ücret ne zaman ödenecek belli değil. İşçilerin verdiği vergi iadeleri de zamanında ödenmedi”, dediler.