DYP Tarsus Belediye Başkan aday adayı Dr. Hatice Kaleli Babaoğlu, parti binasında yapmış olduğu basın açıklamasıyla bir kez daha  "Ben de varım", dedi. 

Kalabalık partili toplululuğu önünde bir konuşma yapan Dr. Hatice Kaleli Babaoğlu, "Benim başkanlığımda Tarsus, Çukurova'nın başkenti olacaktır," dedi.

DYP'den Tarsus'un tek kadın Belediye Başkan aday adayı olan Hatice Kaleli Baboğlu, açıklamasına şöyle devam etti: "Tarsus, kültürel ve ekonomik açıdan Çukurova'nın başkenti olabilir.

Bugün Tarsus İl olma iddiasındadır. Bu potansiyel bizde mevcuttur, daha fazlası da vardır! Okumuş ve aydın, entellektüel, mesleğinde uzmanlaşmış pek çok değere sahiptir.

Bu inanç, çalışkanlık ve iyi bir planmayla koyduğumuz hedefe ulaşmamız zor olmayacaktır. Benim Başkamlığımda Tarsus Çukurova'nın başkenti olacaktır. Belediye Başkanlığına bu iddia ile talibim.  

Ben aynı zamanda Cumhuriyet kadınının siyasetteki ve toplumdaki konumunu yükseltemek için adayım. Gelir dağılımındaki dengesizliği hizmet dağılımındaki adetsizliği gidermek için adayım. 3-5 müteahhitin 1-2 mahallenin değil, bütün Tarsusluların hizmetten eşit ve adaletli pay almasını sağlamak için adayım. Bu adaylığımla siyasete de girmiş bulunuyorum.  

Demokrasinin bir erdem ve ilkeler rejimi olduğuna inanıyorum. Siyaset bir çizgi işidir, geçmişten gelen, gelenekleri olan omurgası olan ve sağlam temellere dayanan siyasi hareketlerin başarılı olduğu alandır.   

Ben demokrat parti kökünden gelen Milliyetçi-Demokrat çizgide yetiştirilmiş, üç nesildir; bu siyasi hareket içerisinde yer almış bir ailenin mensubuyum. Bu çizginin devamı olarak da DYP'de siyasete atılmaya karar verdim," dedi.