Mersin Haber / Adalet Bakanlığından yapılan açıklamaya göre; Bakanlık, Memur Sınav Atama ve Nakil maddelerine göre, 20 Temmuz 2009'da yapılacak sözlü sınavla 3000 sözleşmeli infaz koruma memuru alacak.

Sınava katılmak isteyenler 24 Haziran ile 6 Temmuz tarihleri arasında bulunulan yerdeki adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlıklarına veya buralara gönderilmek üzere mahallî Cumhuriyet başsavcılıklarına başvuracak.

Sözlü olarak yapılacak sınavda, genel hukuk, infaz mevzuatı ve ceza infaz kurum idaresi, Atatürk ilkeleri ve inkılâp tarihi, genel kültür, ifade ve kavrama yeteneği konularında sorular sorulacak.

Adayın sözlü sınavda başarılı sayılabilmesi için 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alması gerekecek. Ayrıca başvuran adayların boy ve kilo ölçümü, 14-15-16 Temmuz 2009 tarihlerinde yapılacak.

20 Temmuz 2009 tarihinde yapılacak olan sınav sonucunda sözleşme imzalamaya hak kazanan adaylar Maliye Bakanlığından alınan vize gereğince 15 Eylül 2009 tarihinden sonra göreve başlatılacak.