Avrupa Birliği projesi arasında yer alan ve ortak bir kültürde buluşmanın hedef alındığı “Avrupa Vatandaşlık Değerleri” adlı projesi kapsamında 15 yabancı eğitimci Tarsus’a geldi.

Türkiyenin’de aralarında bulunduğu İtalya, Finlandiya ve Fransa’da hayata geçen “Avrupa Vatandaşlık Değerleri” adlı projesi çerçevesinde Tarsus Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan’ı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ethem Sarı’yı makamında bu ülkelere mensup 15 eğitimci ziyaret ederek, şehrimizdeki tarihi yerleride gezdiler.

Proje içerisinde yer alan Tarsus 100. Yıl İlköğretim okulu yetkilileri, projenin kültürler arasındaki dayanışmayı sağlayarak ortak bir kültürde buluşmak olduğunu, projenin 4 yıl süreceği ve 13 Bin Euro’ya mal olduğunu söyledi.

Finlandiya’da bulunan Talmen Koullu İlköğretim Okulu Müdürü Antero Sevvella, projenin fikir sahibinin İtalyanlara ait olduğun anlatarak, projeyi temsil eden bir balonu Tarsus Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan’a verdi.

Gödekmerdan ise bu Sevella’nın hediye ettiği balonu şişerek, “Projenin başarı ile süreceğinden eminim.

Tarsus gibi önemli tarihi bir kenti ziyaret etmeleri bizleri son derece memnun etmiştir” dedi.

Saint Paul resminin işlendiği süs tabağını Gödekmlerdan, gelen konuklarına hediye etti.

Yabancı eğitimci konuklara şehrimizde 3 gün daha kalacaklar.