Avrupa Birliği Grundtvig projesi kapsamında aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 7 ülkenin çevrecileri Tarsus'un Dedeler köyündeki Eshab-ı Kehf ağaçlandırma sahasında fidan dikimi gerçekleştirdi.

Aralarında Türkiye'den Tarsus Eshab-ı Kehfi Güzelleştirme Derneği'nin de bulunduğu Polonya, Yunanistan, Litvanya, Portekiz, İngiltere ve Romanya'dan gelen 18 çevreci, Tarsus Orman İşletmesi Müdürlüğü'nün, Eshab-ı Kehf ziyareti yanında bulunan 954 dekarlık ağaçlandırma sahasında fidan dikerek, anlamlı bir projeye katkı sağladı.

Proje Başkanlığını Portekiz Aspea Derneğinin başkanı olan Fatima Almeida, fidan dikimi sırasında yaptığı konuşmada, ''Ormanlar hepimiz, hepimiz ormanlar için varız. Ormanlar hepimizin projesi 7 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilmektedir. Ormanlar hepimiz için derken, ormanların tüm insanlar için ne kadar önemli olduğu ve insanların ormanları korumak için kollektif bir şekilde çalışması gerektiği için böyle bir proje hazırladık'' dedi.

Proje ortaklarından Eshab-ı Kehf'i Güzelleştirme Derneği Başkanı Hüsnü Karabulut ise yaptığı konuşmada, ''Avrupa Birliği Grundtvig projesi kapsamında hayata geçirmekte olduğumuz bu proje kapsamında, Eshab-ı Kehf'te Orman İşletmesi Müdürlüğü'nün ağaçlandırma sahası içinde her ülkeyi temsilen keçi boynuzu yani harnup, fıstık çamı, biberiye, badem gibi fidanları diktik. Bu ağaçlandırma çalışması ülkeler arasında kültürel dayanışmanın yanında, çevre bilincinin gelişmesine katkı sağlayacaktır'' şeklinde düşüncelerini açıkladı.

3 yıllık süreli proje olan ''Ormanlar Herkes İçindir'' kapsamında, yapılan fidan dikme çalışmalarında 7 ayrı ülkenin temsilcileri fidanlar için toprağı kazdıktan sonra, tüplerinden çıkararak toprağa dikti.

Fidan dikim tekniğini Tarsus Orman İşletmesi Müdürlüğü görevlileri gösterdi.

Fidan dikme etkinliğinde Tarsus Belediye Başkan yardımcısı Behçet Sarı, Tarsus Orman İşletmesi Müdürü Hüseyin Çakıcıoğlu da bulundu.